1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Edle kniver i damaskstål fra Øyo
Kjøkken

Edle kniver i damaskstål fra Øyo

Er du en matentusiast som liker deg på kjøkkenet, vet du kanskje hvor elementært det er med skikkelig utstyr. Gode og skarpe kniver er blant det aller viktigste. Med gode kokkekniver blir matlagingen til en lek og hever mestringsfølelsen hos enhver hobbykokk. Bli en mester på kjøkkenet med kniver i damaskstål fra Øyo.

Edle kniver i damaskstål fra Øyo

Kvalitet i over 140 år

Øyo har satt standarden for god kvalitet innen flere kategorier siden 1882. Kniver, kjøkkenutstyr og verktøy er noen av produktene du kan få tak i fra det norske kvalitetsmerke.

Knivserien Smaragd er noe edelt. Navnet er inspirert av edelstenen smaragd med sin dypgrønne farge, klarhet og gjenskinn. Edelstenen smaragd er slipt med perfeksjon for å få frem farge og refleksjon på best mulig måte.

Det samme gjelder hvordan Smaragd knivene er laget. Knivbladet er i damaskstål, som er bygget opp rundt en kjerne av VG-10 stål og hele 66 lag med to andre stållegeringer. Disse to ståltypene har ulik farge og sørger for et fint mønster i knivbladet som minner om årringer i et tre. VG-10 stålets hardhet gjør at knivens slip gir en utrolig god skarphet, som vil gi deg en helt spesiell følelse når du lager mat. De 66 lagene med presset stål rundt den harde kjernen er noe mykere og gjør at kniven lettere kan slipes opp.

Fargen grønn representerer natur, liv og vekst. Dette er inspirasjonen til knivenes emballasje og skaftet på kniven. Smaragd knivene kommer i en bærekraftig grønn skinnslire.

Du får en følelse av kvaliteten på produktet allerede på emballasjen. Skinnslira følger med for at du skal kunne oppbevare kniven din på best mulig måte. Skaftet på kniven er i pakkawood som er et hardt presset tremateriale som tåler mye slitasje. Skaftets form gir deg et godt grep på kniven. Skaftet har stål igjennom hele skaftet, noe som bidrar til å skape en perfekt balanse i kniven.

Med fortreffelig skarphet og perfekt balanse gir Smaragd knivene deg en unik brukeropplevelse. Et perfekt gavetips til den kvalitetsbevisste hjemmekokken.

Perfekt gave til gourmetkokken

Skal du kjøpe gave til en som har alt? En (eller flere) kniver fra Øyo er en tidløs og nyttig gave som både gourmetkokken og den matglade vil sette pris på, og ha glede av i årevis. Kniver i damaskstål fra Smaragd serien er ikke bare en nyttig gave. Den oser av kvalitet fra ytterst til innerst. Både innpakning og selve kniven viser tydelig at dette er edelt produkt laget av ordentlige fagfolk.

Skikkelige kniver er på manges ønskeliste året rundt. Ønsket om å bli flinkere på kjøkkenet bor i mange av oss. En god kniv kan inspirere til å ta matlagingen til nye høyder. Spesielt når brukeropplevelsen er like unik som Smaragd knivene.

Slik tar du vare på Smaragd knivene dine

Ordentlig håndverksarbeid krever kjærlighet. Behandler du knivene dine på riktig måte vil du kunne ha glede av dem i mange år. Vask knivene med en mild såpe i lunkent vann for best resultat. Husk å aldri legge kokkekniver i oppvaskmaskinen. Ved å vaske knivene for hånd beholder de sin unike skarphet, styrke og glans.

Alle kniver må skjerpes jevnlig for å ha en sylskarp kniv til enhver tid. Skarpe kniver er selve grunnstenen i effektiv og ekstra hyggelig matlaging.

Ta godt vare på knivene dine. Vasker du knivene for hånd vil de beholde skarphet, styrke og glans lenger.

Ønsker du hjelp til sliping av din kjøkkenkniv kan du levere kniven i din nærmeste Jernia-butikk, og vi sliper kniven for deg. Les mer om vår knivslipingstjeneste her.

LES OGSÅ: Unngå sløve og dårlige kniver