1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Verktøy
  4. Hvordan henge opp bilder uten hull – Våre tips
Verktøy

Hvordan henge opp bilder uten hull – Våre tips

Har du lenge tenkt på å henge opp bilder på veggen, men ikke liker tanken på hull og stygge merker? Vi har løsningen for en vakker vegg med bildene du gjerne vil vise fram – helt uten hull!

Hvordan henge opp bilder uten hull – Våre tips

Du har gjort deg flid med oppussingen og veggene er glatte, fine og nymalte. Nå er tid for å henge opp bildene som har fått hvile litt for lenge på gulvet. Men det smerter å lage hull i de flotte veggene. Hva om du senere ønsker å flytte på bildene? Da er det jo hull og stygge merker i veggen som må fikses! Vi gir deg tipsene for hvordan du kan henge opp bilder uten hull.

Viktige forberedelser

Selvom du skal henge opp bilder uten å lage hull, lønner det seg allikevel å planlegge hvor bildet eller bildene skal henges opp, slik at du blir fornøyd med resultatet ved første forsøk.

Det finnes mange kreative måter å henge opp bildene på. Skal du henge opp flere bilder sammen er det viktig å tenke på komposisjonen. Bildene som skal henge sammen bør harmonere i farger, stil eller tema for et ryddigere uttrykk. Bildene skal ikke henge for høyt, men heller ikke for lavt. Et godt utgangspunkt er at midten av bildet bør være ca 170 cm fra gulvet. Skal bildet henge over en sofa bør nedre kant være ca 20-30 cm fra sofaryggen.

Les også våre tips om hvordan du kan gjøre veggen til et blikkfang.

Henge opp bilder rett

Når du har bestemt hvor på veggen bildene skal henge, er neste skritt å sørge for at bildende henger rett. Smart utstyr å ha for hånden da er et vater eller krysslaser, målestokk og eventuelt maskeringstape.

Bruk en målestokk til å finne bunnlinjen på det du skal henge opp. Skal du henge flere bilder på linje er det smart å markere bunnlinjen med maskeringstape. Da slipper du å måle opp for hvert enkelt bilde. Bruk vateret for å sikre at tapen er lagt rett. Du kan også med fordel bruke en krysslaser for å sikre at bildene henger rett i forhold til hverandre.

Henge opp bilder uten hull

For oss som lider av «hullskrekk» kan Commands kitt til å henge opp bilder anbefales på det sterkeste. Pakken inneholder smarte borrelås-strips med tape og bildeoppheng. Command bildeoppheng tåler opptil 1,8 kg og Command stort bildeoppheng tåler opptil 3,6 kg belastning.

Heng opp bilder med borrelås – slik gjør du:

  1. Rengjør veggen godt med et fettløsende middel, som for eksempel Salmiakk eller alkohol.
  2. Tape borrelås-stripsen på bildeopphenget
  3. Lim bildeopphenget på veggen og gi det et godt trykk i ca 30 sekunder
  4. Vent ca 60 minutter før du henger opp bildet for å sikre god heft på stripsen

Merk: Har du en nymalt vegg, bør du vente 7 dager før du limer på stripsen.

Henge opp andre ting uten hull

Command strips begrenser seg ikke bare til å henge opp bilder. Du kan henge opp alt fra plakater og røykvarsler til lyslenker både innendørs og utendørs. Det finnes også små og store kroker du kan bruke til bad og kjøkken uten å lage hull.

Hvordan fjerne stripsen?

Skulle du på et tidspunkt ønske å gjøre endringer på bildeveggen er det null problem- det er jo null hull! Alt du trenger å gjøre er å ta tak i nederste del av stripsen og dra forsiktig i en loddrett bevegelse. I det du drar i stripsen vil limet løsne fra veggen uten å etterlate merker. Like enkelt som det er genialt!

Bruk og begrensninger

Command bildeoppheng kan brukes på de fleste glatte flater som panel, malte flater, fliser og metall. Er veggen nymalt bør du vente i 7 dager før du legger på stripsen. Dette for å hindre at malingsrester følger med dersom du skulle ønske å fjerne eller flytte på det du har hengt opp på et senere tidspunkt. Command strips bør ikke brukes på tapet, vinyl eller andre skjøre og svake overflater da disse kan ta skade ved fjerning av stripsen.