Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Hvordan grille fisk?

En vanlig feil når man griller fisk er å bli utålmodig og snu fisken før den har rukket å fått stekeskorpe. Da setter fisken seg fast. Pensle gjerne grillen med litt olje (raps eller solsikke) før du starter grillingen og la fisken steke lenge nok.

Hvordan grille fisk?

Tre gylne regler på hvordan grille fisk

1. Type fisk
Fast fisk egner seg best på grillen (kveite, laks, makrell, piggvar, tunfisk, rødspette og steinbit)
2. Termometer (digitalt)
Termometer sikrer perfekt resultat hver gang. Prøv deg frem til din favoritt kjernetemperatur (fileter ca 45 grader/hel fisk 50-42 grader)
3. Direkte-/indirekte varme
Fisken bør kun stekes på direkte varme til den er gyllen, og etterstekes på indirekte varme til den når kjernetemperatur

 

Sett smak på fisken

Du kommer langt med olje, salt og pepper, men om du har lyst til å være litt mer eksotisk finnes det utallige marinader du kan prøve deg frem med, og ikke minst spennende røkeflis. Cedertreplanken platen gir god røyksmak og sørger dessuten for enkel grilling og at fisken «holder fasongen». Du kan røke fisken svak, middels eller sterk, og platen kan gjenbrukes 1-3 ganger.