1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Grill
  4. Grillutstyr: 10 ting du burde prioritere til grillsesongen
Grill

Grillutstyr: 10 ting du burde prioritere til grillsesongen

Når vi flytter kjøkkenet ut og grillen står klar til dyst, er det også viktig å ha nødvendig grillutstyr i orden.

Grillutstyr: 10 ting du burde prioritere til grillsesongen

Oppdatert 08. mars 2024

Her har vi samlet våre tips til grillutstyr du bør prioritere for å glede og briljere med dine grillkunster.

1) Robust grillsett

Et grillsett består av en kombinasjon av grillredskaper som gjør det enklere å håndtere grillmaten på grillristen. Et todelt grillsett med grillklype og grillspade er nærmest et «must» når det kommer til grillutstyr. Velg et grillsett med lange skaft slik at du unngår å brenne deg i det du skal snu kjøtt eller flippe burgere. Sørg også for at grillsettet er i robust kvalitet slik at redskapene kan håndtere store kjøttstykker uten å knele.

I et tredelt grillsett vil du, i tillegg til grillklype og grillspade, som regel få med en grillgaffel. En grillgaffel kan være et godt verktøy, men bør brukes med omhu. Stikker du en grillgaffel godt ned i kjøttet vil nemlig kjøttsaften renne ut og du få et mindre saftig resultat.

2) Gode grillhansker

Like viktig som lange skaft, er gode grillhansker om du vil unngå å brenne deg. Gryteklutene man ellers bruker på kjøkkenet holder ikke over grillen. Grillhanskene må tåle mye varme og bør samtidig være behagelige å ha på seg. Det er også en fordel om de gir et sikkert grep slik at du klarer å håndtere både grillredskap eller løfte på ting, uten en følelse av at det er i ferd med å skli ut av hånden din.

3) Steketermometer

Å gjette når noe er ferdig på grillen, bare ved å dytte en finger i det, er svært vanskelig. Det eneste som kan garantere perfekt resultat, gang etter gang, er et godt steketermometer.

Bruker du et trådløst steketermometer kan du lese av temperatur underveis i grillingen, slik at du alltid har kontroll på grillprosessen.

Og vil du bli en skikkelig smart grillmester kan du med Webers nyeste Weber Connect gjøre enhver grill til en smartgrill. Med Smart Grilling Hub får du med både timer og guide, som forteller deg når det er på tide å snu kjøttet, eller når det er klart til servering. Det har sannsynligvis aldri vært enklere å få et perfekt grillresultat.

4) Grillspyd

Grillspyd kan varieres til det uendelige, og dermed noe for enhver smak. Få barna med på grillgleden ved å la dem lage sine egne spyd.

Et tips er å se etter grillspyd utformet slik at du slipper at maten snurrer rundt på spydet når det er tid for å snu. Gode grillspyd tar vekk stresset fra den mest hektiske perioden ved grillen – den hvor alle er sultne og maser, mens man selv jobber som en helt.

5) Pizzastein

Pizza er alltid en sikker vinner, og perfekt å lage på grillen. Den høye temperaturen kombinert med en pizzastein eller pizzastål gir deg garantert sprø bunn. Lek deg frem med ulik topping og sleng pizzaen på grillen med en pizzaspade, og la grillen gjøre jobben. Og for de dagene hvor det ikke frister å stå ute ved grillen, kan du bruke både pizzastein og pizzastål i stekeovnen.

6) Støpejernsplate

Med en støpejernsplate åpner det seg spennende muligheter i grillingen. Bacon blir mye enklere å steke, og man kan steke egg på grillen. Har du noen gang tenkt på det? Egg med hint av hickory? Steker du hamburgere på en støpejernsplate får den også en større grillflate som gjør den helt annerledes enn de stripene den får fra risten – samtidig som man beholder aromaen fra røykflisene man kan legge på.

7) Røkeplanke

Røking av grillmat blir stadig mer populært, og er enklere enn du tror. En røkeplanke er superenkel å bruke og gir fantastisk smak på maten. Bare husk at røkeplanken skal legges i vann 3-4 timer før den brukes, så her er planlegging alfa omega. Lær mer om røking av grillmat her.

SJEKK OGSÅ OPPSKRIFT: Laks på planke

8) Grillbørste til rengjøring av grillen

Hold grillen ren. Det gir bedre smak på maten, og gjør at du raskere kan komme i gang med grillingen på travle dager. Børst av grillen med børsten mens den fortsatt er varm. Velg en grillbørste med langt skaft slik at du unngår å brenne hånden. Grillbørste med trekantformet børstehode gjør det enklere å komme til mellom grillristene.

9) Grilltrekk

Den aller enkleste måten å ta vare på grillen er å bruke grilltrekk. Grilltrekket beskytter grillen din mot vind og vær slik at den holder seg fin lenge. En grill som blir tatt godt vare på kan gi deg grillglede i mange år.

Her kan du lese mer om hvordan du forlenger levetiden til grillen din.

10) Grillutstyr som gjør kullgrillen mer effektiv

Bruker du fortsatt tennvæske når du skal grille på kullgrill? Da skal du få et hett tips som gjør at du kan fyre opp kullgrillen på rekord-tid – helt uten fæl bismak fra tennvæske. Bruk heller tennbriketter og en grillstarter. Grillstarteren får i gang brikettene enkelt, smart og ikke minst – trygt.

En grillstarter fyrer opp kullgrillen raskt og trygt.