1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Maling
  4. Hjemmekontor – få fargeinspirasjon til et rom du vil jobbe i
Maling

Hjemmekontor – få fargeinspirasjon til et rom du vil jobbe i

At farger påvirker oss er ikke noe nytt. Forskning gir oss en pekepinn på hvilke farger som gir ro og balanse, og hvilke farger som gir energi og fremmer kreativitet. Opplevelsen av farger er allikevel individuell. Derfor er det viktigste, når du skal fornye et rom, å finne farger du trives i og farger som trigger den rette følelsen hos deg.

Hjemmekontor – få fargeinspirasjon til et rom du vil jobbe i

Å male et rom hvitt og nøytralt kan være et sikkert kort. Hvitt og nøytralt brukes ofte for at rommet skal kunne «leve lenge». I mange tilfeller kan det være riktig, da hvit er en praktisk farge som oppleves som rolig. Bruk av farger og nyanser derimot kan bidra til å tilføre ny energi. Man ønsker jo et rom det er behagelig å oppholde seg i, og et rom som fremkaller positive følelser. Å bruke fargepsykologi når du skal male et hjemmekontor er derfor vel så viktig som når du skal male soverom eller en stue. Velg farger som gir deg arbeidslyst.

Skal du male soverom? Les våre tips her

Et nøytralt rom med godt lys er et godt utgangspunkt for et hjemmekontor.

Hjemmekontor – før

For å illustrere dette visuelt tok vi utgangspunkt i et rom malt i nøytral hvit. Rommet har godt med naturlig lys, det er åpent, rolig og enkelt. Det er et godt utgangspunkt for et arbeidsrom eller et hjemmekontor. Hva får rommet deg til å føle?

Fargepalett for fornyelse av hjemmekontor.

Designteamet ønsket et rom som var lunt og godt, samtidig som at rommet kunne bidra til å tilføre energi. I planleggingsfasen ble det satt en fargepalett for et helhetlig uttrykk. Det største kakestykket viser anbefalt farge på de store flatene som vegg. De mindre kakestykkene viser farger som kan brukes på elementer som bord, vinduskarm og pyntegjenstander. De komplementære fargene er med på å gjøre veggfargen ekstra vakker.

Ved å ta utgangspunkt i en gjennomtenkt fargepalett vil du få et helhetlig uttrykk hvor elementene i rommet komplementerer veggfargen.

Hjemmekontor – Etter

Veggene ble malt med matt glans i fargen 5926 Frappe. For å gi rommet mer dybde ble vinduskarmen malt i en annen nyanse. Den behagelige fargen 5930 Dus ble derfor valgt til vinduskarmen. Bordplaten er malt med Quick Bengalack i fargen 5933 Årgang. Det er valgt en blank glansgrad på bordet for å gi en kontrast til veggen. Ønsker du mindre kontrast og gjenskinn kan du fint bruke silkematt. Bordoverflaten ble vasket og slipt lett før malingsstrøket for å sikre et bedre og mer langvarig resultat.

Hadde du fått valget – på hvilket hjemmekontor ville du valgt å tilbringe arbeidsdagen?

Det er enklere og raskere enn du tror å sette ditt preg på et rom. Alt kan fornyes!

Syns du det er vanskelig å finne riktig farge til hjemmet? Få hjelp av fargerådgiver i din nærmeste Jernia-butikk. Les mer om tjenesten her.