Hjemmelaget gulrotsuppe med tomat og ingefær
En deilig, lun suppe smaker ekstra godt når høsten faller på. En hjemmelaget gulrotsuppe med tomat og ingefær er perfekt både til lunsj og middag.

Denne oppskriften lager omtrent 4 porsjoner
Ingredienser
- 5 gulrøtter
- 1 gul løk
- 2 hvitløksfedd
- 0,5 dl olivenolje
- 1 klype cayennepepper
- 1/2 ts salt
- Saft fra 1 appelsin
- Saft fra 1 lime
- 5-6 cherrytomater
- 4 cm fersk ingefær
Til servering
- 1 avokado
- 1 ss valmuefrø
Slik gjør du
- Skrell gulrøtter, løk og hvitløk. Skiv gulrøttene, kutt løken i båter og knus hvitløksfeddene med knivbladet.
- Legg alt i en kasserolle med olje og cayennepepper.
- Hell over vann slik at det akkurat dekker. Smak til med salt.
- Kok opp og la putre til gulrøttene er myke.
- Hell saft fra sitrusfruktene i en blender eller kjøkkenmaskin.
- Skrell og skjær ingefær i tynne skiver og tilsett den og tomatene.
- Deretter legger du i gulrøttene med kokevannet og blander til en glatt suppe.
- Sil suppen og smak eventuelt til med salt for å balansere syren.
- Del avokadoen i to, ta ut kjernen og skjær den i biter.
- Hell suppen i dype skåler og topp det hele med avokadobiter og litt valmuefrø.
Velbekomme

Følg Tinas oppskrift og nyt en varmende gulrotsuppe med tomat og ingefær.
Foto Ola Torkelsson
Copyright Ola Torkelsson ©
Her får du tipsene på hvordan du kan dekke et lekkert middagsbord på 1-2-3.