1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Rengjøring
  4. Julevask på 60 minutter
Rengjøring

Julevask på 60 minutter

Med gode løsninger og riktig utstyr kan årets julevask bli gjort på under en time.

Julevask på 60 minutter

Førjulstiden kan bli stressende med julegaver og julemat som skal handles inn, selskaper som skal planlegges, kaker bakes og huset som skal vaskes.

Når du står der med gjøremålslista i hånden kan det virke uoverkommelig, men det finnes løsninger som kan gjøre i alle fall julevasken litt enklere.

LES OGSÅ: Smarte redskaper når du skal bake til jul

JULEVASK: Julevasken trenger ikke ta så lang tid. Med riktig utstyr og noen smarte triks trenger det ikke ta mer enn en time. Her får du gode råd.

Rene overflater og skinnende vinduer

Julevask er kanskje noe mange av oss kan «huffe» seg litt over, men du behøver ikke sitte på knærne og pusse gulvlistene med en tannbørste for at det skal bli rent.

I dag finnes det en rekke hjelpemidler som skal gjøre husvasken kjapp og enkel, samtidig som det faktisk blir ordentlig rent.

– Det er mange produkter som gjør rengjøringen lettere. Vindusvaskeren fra Kärcher er for eksempel et praktisk hjelpemiddel i forhold til ordinær vindusvask med klut, bøtte og nal. Denne er cirka tre ganger raskere å vaske med, sier Lars Nyhaugen, markedskommunikasjonssjef hos Kärcher.

LES OGSÅ: Kjøpe ny blender? Husk dette

Enkelt: Med vindusvaskeren rengjør du tre ganger mer effektivt. Foto: Kärcher

Slik fungerer vindusvaskeren

Vindusvaskesystemet består av en sprayflaske med mikrofiberklut og en batteridreven vannsuger.

Spraybeholderen fylles med rengjøringsmiddel som du enkelt sprayer direkte på vinduet, før du så bruker mikrofiberkluten som er festet som en mopp på sprayflasken, til å vaske over.

– Selve nalen er en kombinasjon av en vannsuger og nal. Den suger opp det skitne vannet i stedet for å dytte vannet til siden. På den måten går det raskt, og du slipper de stygge stripene man ofte får, forklarer han.

Det kan være rimeligere å kjøpe en vanlig nal, bøtte og klut, men denne batteridrevne vindusvaskeren kan brukes til mer enn bare vinduer.

– Den kan brukes på speil, dusjkabinett, bilvinduer, ja alle glatte overflater, til og med veggflisene på badet. Rask og effektiv julevask av badet!

LES OGSÅ: Fem skitne hemmeligheter på kjøkkenet

Kjappe løsninger på julevask med gode resultater

UTSTYR TIL RENGJØRING: Med en god klut og rengjøringsmidler til kjøkken, bad, og treflater på praktiske sprayflasker kan du raskt tørke over de fleste overflater i en fei.

Så var det bare gulvet igjen. Synes du den gamle moppen og gulvkluten er strevsom å bruke finnes det enklere alternativer. Moppesystemer med effektive mikrofiberkluter er et godt alternativ, men Nyhaugen har også et annet tips.

– En dampvasker er den mest miljøvennlige og effektive måten å vaske gulvet på, i hvert fall når man får dreisen på det. Du ser fort forskjellen på hvor godt en dampvasker rengjør i forhold til en vanlig klut, fordi den kommer enkelt til i alle kriker og kroker, som rundt dusj- eller blandebatteriet, forteller han.

LES OGSÅ: Slik gjør du stekeovnen klar for juleribba

Kan også brukes på tregulv

Han bemerker at mange kan være redd for å bruke dampvaskeren på nyere tregulv, men hvis du skrur ned dampmengden, er heller ikke dette noe problem.

GULVVASK: Er du lei av moppen? Du kan fint bruke en dampvasker også på gulvet. Også nyere tregulv hvis du skrur ned dampmengden.

Der dampvaskeren virkelig kommer til sin rett er på badet og kjøkkenet hvor det å vaske speil, glass, rustfrie stålflater, badekar og toalett går lett som en lek.

I tillegg til at den kan hjelpe deg med å friske opp tekstiler.

Les også hvordan du kan farge klær enkelt selv.

– Det er ingenting som fjerner fett så godt som kokende vann, og damp er jo varmt vann. Det fjerner også bakterier, så dette er en veldig fin måte å få vasket ordentlig. Mye kjemikalier og såpe er ikke alltid så sunt for oss å puste inn til enhver tid, så dette er et godt alternativ til småbarnsfamilier eller allergikere, sier Nyhaugen.