<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Rengjøre stekeovn – så enkelt er det!

Usikker på hvordan du skal rengjøre stekeovnen og platetopp? Her er våre beste rengjøringstips samt andre smarte løsninger på hvordan du enkelt kan holde den skinnende ren. Tar du vare på stekeovnen og platetoppen, vil du ha glede av den mye lenger!

Rengjøre stekeovn – så enkelt er det!

Hvordan rengjøre platetopp?

Ved matlaging blir det naturlig nok en del søl på platetoppen. Fettsprut og matrester kan fort brenne seg fast i koketoppen og iblant nytter det ikke med klut, såpe og varmt vann. Til slike tøffe rengjøringsoppgaver anbefaler vi en skrape til keramisk platetopp. Den skraper enkelt skraper bort brent mat og andre rester uten å ripe.

 

  1. Gå først over med en klut, såpe og varmt vann for å fjerne de overflødige flekkene. 
  2. Ta så litt rensemiddel på platetoppen og skrap av fastbrent mat med den komfyrskraperen.
  3. Vask over med en våt klut!

Til rengjøring av platetopp anbefaler vi Plumbo fettløser og kokeplaterens fra Strahldur.

Vår populære skrubbeduk, Euroscrubby, er også effektiv for fjerning av tøffe flekker. Skrubbeduken er en liten frottéklut som kan brukes på flere overflater. Den er miljøvennlig og kan vaskes i vaskemaskin.

 

Hvordan rengjøre stekeovn?

Det blir mer og mer populært med selvrensende stekeovner, men bunnen av stekeovnen er likevel ofte utsatt for smuss og matrester. Til innvendig rengjøring trenger du derfor en skikkelig ovnrens. Sterling ovn- og grillrens brukes direkte i kald ovn og fjerner fastbrent mat og smuss effektivt uten oppvarming. Komfyrskraperen kan også brukes både inne i stekeovnen og på glasset.

 

 

Har du hørt om bakepulvertrikset?

Det såkalte «bakerpulvertrikset» er et populært kjerringråd hvor du kan ta i bruk det du sannsynligvis allerede har på kjøkkenet; vann, tørkepapir, klut og, selveste helten, bakepulveret. 

Slik gjør du:

  • Bruk en klut til for å fukte innsiden av stekeovnen; sider, bunn og dør. Eventuelt kan du bruke en sprayflaske for enda enklere påføring. 
  • Fordel bakepulver på alle våte overflater. Bruk hele boksen. Når bakepulveret kommer i kontakt med vann bruser det kraftig. 
  • La ovnen stå på svak varme, ca 50°C, mens bakepulverløsningen virker. Varmen bidrar til at fastbrent fett løsner raskere. 
  • Tørk over med tørkerull for å fjerne det som har løsnet fra vegger og bunn.
  • Sitter det fortsatt fastbrent fett igjen bruker du kluten for å vaske over. Eventuelt kan du bruke skrubbeduken Euroscrubby for effektiv fjerning av fastbrent smuss. 

 

Tips! For å unngå søl i stekeovnen anbefaler vi en praktisk dryppmatte. Dryppmatten legges i bunnen av stekeovnen og tar imot oljesøl, dryppende fett, ost og andre matrester som ellers kan svi seg i bunnen. Matten er 40×50 cm og passer de aller fleste stekeovner. Den er nonstick og best av alt: Den kan enkelt slenges inn og vaskes i oppvaskmaskinen! Rengjør matten etter behov.

 

Ved å tørke godt over stekeovnen etter hver bruk unngår du at skitt og smuss bygger seg opp både på og i stekeovnen. Ikke bare er det mer hygienisk – det vil også gjøre at stekeovnen din varer mye lengre. 

 

Dette trenger du