- Hjem
- Inspirasjon
- Grill
- Focaccia på grillen
Bruk for eksempel Pillivuyt ildfast form når du skal bake brød på grillen, de kan gå rett fra fryseren og på en varm grill.
Focaccia på grillen
Ingredienser:
- 400 g hvetemel
- 1 ss sukker
- ½ pakke tørrgjær
- ½ ts salt
- 3 dl lunkent vann
- 1 dl olivenolje
- 1 neve frisk rosmarin og timian
- Salt etter eget ønske
Fremgangsmåte:
- Bland sammen det tørre; mel, sukker, tørrgjær og salt i en bolle.
- Spe med lunkent vann og la deigen hvile i 30-45 minutter.
- Slå ned deigen og la den heve en gang til. Da er den klar til å legges i en form og stekes.
- Smør formen godt inn med olivenolje. Husk sidene også slik at brødet ikke setter seg fast.
- Legg deigen i den smurte formen og bruk hendene til å lage noen fordypninger i deigen, det vil gi en bedre skorpe. Toppes med olje, maldonsalt, hakket timian og rosmarin.
- Sett på grillen, legg på lokket og la brødet stå i ca 20-25 minutter på middels høy varme, ca. 200-225 grader.
- Focaccia-brødet bør hvile ca. 5 minutter før det serveres.
Tips! Topp også focaccia med soltørkede tomater eller oliven. Server gjerne med aioli.
Se hvordan du lager hjemmelaget aioli – superenkelt og godt!