Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Fiskeburger med deilig tilbehør

Det er helt innafor å synes at fisk er sykt digg og vi har i samarbeid med Norsk Sjømatråd funnet frem en oppskrift på en deilig fiskeburger, som du også kan steke på grillen.

Fiskeburger med deilig tilbehør
Server fiskeburgeren på en liten trefjøl/serveringsbrett

Dette er beregnet til 4 personer

Ingredienser

  • 4 burgerbrød
  • 4 fiskeburgere eller filet
  • 1 pk ruccula (65g), eller valgfri salat
  • Syltet rødløk

Fetaostkrem

  • 1,5 dl crème fraîche
  • 100g fetaost

Syltet rødløk

  • 2-3 rødløk
  • 3 dl vann
  • 1 1/2 dl eddik
  • 1 ts pepperkorn
  • 5 kvist timian
  • 5 ss sukker
  • 1 ts salt

Potetfries

  • 500 g poteter
  • 1 ts flaksalt
  • pepper
  • 4 ss olivenolje
  • 1 dl revet parmesan

Slik gjør du det

Syltet rødløk

  1. Bland alle ingrediensene, unntatt rødløken, i en kjele.
  2. Kok opp og la det småkoke i 3-4 minutter.
  3. La det deretter hvile i 30 minutter i kjelen.
  4. Legg rødløkskivene i et stort syltetøyglass, og hell over laken så den dekker løken helt.
  5. Sett på lokket og oppbevar i kjøleskapet i en time.

Potetfries

  1. Forvarm ovnen på 230 grader, og sett stekebrettet på nederste rille.
  2. Del potetene i like store biter.
  3. Sett potetene i mikrobølgeovnen i en ildfast form i 3-5 minutter.
  4. For å få bort resten av fuktigheten, legg potetene på et tørkepapir.
  5. Varm opp oljen ved å helle det på stekebrettet i noen minutter.
  6. Spre potetbitene på stekebrettet, og tilsett salt og pepper.
  7. Sett stekebrettet på nederste rist. Potetbitene skal stekes i 20-25 minutter. Når halve tiden er gått, så snur du på potetene.
  8. Server med revet parmesan. Bruk fint rivjern.

Alternativt, kan du bruke en frityrkoker.

Fetaostkrem

  1. Putt créme fraîche i en bolle, og rør lett.
  2. Smuldre fetaosten, og bland sammen med crème fraîchen.

Til slutt

  1. Legg salat på brødet, smør på rikelig med fetaostkremen.
  2. Stek burgeren (eller grill) på middels varme i 2 minutter på hver side, la den så hvile i 2 minutter.
  3. Legg på fiskeburgeren, deretter syltet rødløk (og om du tør, litt chilisaus).