1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Male inne
  4. Jotuns fargekart 2020: Dette er vårens fargetrender

Jotuns fargekart 2020: Dette er vårens fargetrender

Med fargekartet «LADY 2020» fra Jotun finner du garantert inspirasjon til å friske opp hjemmet. Våre gleder seg over fargekartet- og kombinasjonene med 20 nydelige farger, hvor 12 av de er nye av året.

Jotuns fargekart 2020: Dette er vårens fargetrender

Gå inn i det nye tiåret med fargekombinasjoner som gir rommet en ny glød, varme og energi. Enten du skal male panel, trenger veggmaling eller male taket kan du være sikker på å få den riktige hjelpen i våre butikker.

Våre fargerådgivere er skolert av Jotun til å hjelpe deg med å finne riktig fargekombinasjon til ditt hjem.

Lyse og energiske farger

Det første steget er å finne inspirasjon til hvordan du vil ha det, vi har derfor tatt en prat med fargesjefen i Jotun for å høre hva som gjelder i tiden som kommer. Det nye tiåret inspireres først og fremst av varme og energi, og mye hentes fra solens gultone. Vi kommer til å se mye gult og gyllent i alle varianter.

I år er det de gylne fargene som gjelder, sier den skandinaviske fargesjefen i Jotun.

Gode og kjente LADY-farger som de dempede gule 10245 Ginseng og 10246 Velvet, men også kraftigere sennepsfarger som 10428 Masala og 10001 Dijon Yellow, vil alle gjøre seg gjeldende i 2020, sier den skandinaviske fargesjefen.

På bildet: LADY Pure Color 11174 Curious Mind / Foto: Jotun AS

Farger fra Jotun: LADY Minerals kalkmaling i fargen 11174 Curious Mind på den buede veggen, i kombinasjon med samme farge i den nye LADY Wonderwall på veggen til høyre. / Foto: Jotun AS

Fargen på veggen: En gulaktig gråhvit tone: LADY Pure Color Tidløs/ Foto: Jotun AS 

Malingen som er brukt på veggen er: LADY Pure Color 11173 Humble Yellow/ Foto: Jotun AS

Inspirert av farger fra verden over

Jotun har i år latt seg inspirere av det vi opplever på reise og hva vi lar oss inspirere av rundt hele verden. Med vakre tekstiler, tepper, sammen med kontrastfylte mønstrene setter preg på vårens fargetendenser.

Ønsker du å oppnå denne varme fargepaletten, anbefaler vi å se nærmere på den brente oransje, LADY 11175 Adventure, i kombinasjon med ferskenfargen LADY 12083 Devine.

Ønsker du en kvikkere ferskentone, kan du bytte ut 12083 Devine med den gladere varianten LADY 12074 Peachy.

På veggen: LADY Wonderwall 11175 Adventure/ Foto: Jotun AS

På bildet: LADY Pure Color 12083 Devine/ Foto: Jotun AS

Grønt er skjønt – også denne våren

Grønt er en farge som har fått lov til å være en trendfarge en god stund, trolig fordi de er så anvendelige og skaper en god energi.

Du kan velge mellom en blålig nyanse av grønt for å skape en sval og beroligende følelse, eller gi den en mer gyllen nyanse for en lunere og naturlig atmosfære.

Blant LADYs farger finner du grønnaktige toner som spenner fra den gylne 8546 Local Green, den dype 8994 Organic Green, via den lekne blågrønne 5489 Free Spirit, til den helt sarte mintgrønne tonen 7637 Exhale.

Hyller: LADY Supreme Finish 5489 Free Spirit Vegg: LADY Wonderwall 5489 Free Spirit / Foto: Jotun AS

LADY Pure Color 7637 Exhale / Foto: Jotun AS

Grønt er også en god basefarge

Grønt som basefarge er ganske ufarlig for mange og fungerer til mange ulike kulørte farger: fargerike og nøytrale.

Mange har oppdaget hvilken god basisfarge grønt kan være i et interiør. Grønt kan fungere til så mange ulike kulørte farger, både de fargerike såvel som nøytrale.

På den måten blir grønt litt ufarlig, sier Jotuns fargesjef.

LADY 4863 Statement Blue – en blå farge full av kraft og personlighet! / Foto: Jotun AS

Vi er mer vågale enn tidligere

I en verden i stadig forandring, er det ikke rart at vi også ønsker å pusse opp oftere hjemme for å skape en ny atmosfære.

Jotun har vi blitt mer eksperimentelle på farger enn det vi var tidligere og dette preger også årets fargekart.

Ingen tvil om at fargebruken har blitt sterkere i de siste årene, og dette vil helt klart følge oss videre inn i våren 2020.

Med palettene og fargene som er trukket fram her, håper vi å inspirere deg til å «kline til» med noen herlige og vakre fargekombinasjoner som kanskje er litt vågale!

Fant du noe du likte? Book en fargerådgiver hos Jernia – helt gratis!

Det er vanskelig å ta en beslutning, men i Jernia er vi faktisk skolert for å hjelpe deg med å ta de riktige valgene. Våre rådgivere er skolert via Jotuns fargeskole og er alltid oppdatert på de siste fargetrendene. Noter deg noen av de fargene du likte, ta bilde av rommet du skal male og kom innom en av våre butikker for en hyggelig rådgivningstime. Det kan være lurt å ringe din nærmeste Jernia-forretning for å avtale en tid i forkant.

Les mer om fargerådgivning her.