1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Verktøy
  4. Geniale verktøy når du skal pusse opp
Verktøy

Geniale verktøy når du skal pusse opp

Oppussing kan forvandle ethvert rom eller hjem. Og riktige verktøy gjør halve jobben for deg.

Geniale verktøy når du skal pusse opp

Oppussing kan være en utfordrende, men samtidig givende prosess. Enten du har ti tommeltotter, er en entusiastisk DIY’er eller en mer erfaren hjemmefikser vil et godt utvalg av verktøy ikke bare gjøre jobben enklere og mer effektiv, men også sikre deg bedre resultat.

Laseravstandsmåler – presisjon har aldri vært enklere

Nøyaktighet er nøkkelen i ethvert oppussingsprosjekt, og her er en laseravstandsmåler uvurderlig. Denne kompakte, men kraftige enheten lar deg raskt og nøyaktig måle avstander, arealer og volumer med et enkelt knappetrykk. Dette er spesielt nyttig for prosjekter som krever presis oppmåling av rom for installasjon av skap, fliser, eller når du skal beregne mengden maling eller tapet som trengs.

LASERAVSTANDSMÅLER: Ved hjelp av et enkelt tastetrykk får du raskt de eksakte målingene av veggen, hyllen, garderoben, vinduet eller døren.

Moderne laseravstandsmålere har også funksjoner som minneoppbevaring, digitale skjermer, og til og med Bluetooth-tilkobling for å synkronisere målinger med smarttelefonapper. Dette betyr at du kan spare tid og unngå feil som ofte oppstår med tradisjonelle målebånd.

Bosch laseravstandsmåler PLR50C er liten, kompakt og hendig – og får enkelt plass i bukselommen. Den måler opp til 50 meter fra bakkanten, og ved hjelp av et enkelt tastetrykk får du raskt de eksakte målingene av veggen, hyllen, garderoben, vinduet eller døren. Den intuitive berøringsskjermen og de integrerte funksjonene måler lengder og beregner areal og volum på et øyeblikk.

Lasermåleren kan legge til eller trekke fra resultater, vise helningsvinkler og til og med måle opptil 50 m indirekte når et objekt, for eksempel et møbel, blokkerer laserlinjen.

Skaff deg en god drill

En oppladbar drill er kanskje det mest uunnværlige verktøyet når du skal pusse opp. Disse kraftige, allsidige verktøyene tar boring og skruing til et nytt nivå av effektivitet. Med en batteridrevet drill, er du ikke lenger bundet til en strømkilde, noe som gir deg friheten til å arbeide hvor som helst – enten det er høyt oppe på en stige eller i en trang kjeller.

Batteridrevne driller er ofte lettere og mer kompakte enn sine kablede slektninger. Det gjør batteridrevne driller enklere å håndtere – spesielt for lengre bruk eller i vanskelige vinkler. Funksjoner som justerbar hastighet, omvendt funksjon, og ulike momentinnstillinger gjør det enkelt for deg å tilpasse drillen til oppgaven. Noen modeller har til og med innebygde LED-lys slik at du lettere kan se hva du driver med når du jobber der lyset ikke ellers er godt nok.

Når du velger en batteridrevet drill, vurder batteritype (som litium-ion for lengre levetid), voltstyrke (for kraft), og grepsdesign (for komfort).

DRILL: Det finnes mange forskjellige driller. Skal du pusse opp huset eller gjøre andre større jobber, finnes det en rekke funksjoner som gjør jobben enklere for deg.

Usikker på hvilken drill du skal velge? Da bør du lese dette

Husk godt arbeidslys

Når du for eksempel skal male en vegg, er du avhengig av godt lys. En arbeidslampe som du hele tiden kan justere rundt ettersom hvor du maler, gjør at du lettere ser eventuelle ujevnheter i malingen som du kan rette opp.

Godt lys gir gode arbeidsforhold. Foto: Ledvance

Med arbeidslampen fra Ledvance får du mye for pengene. I tillegg til 4500 lumen får du en arbeidslampe med kompakt design, lett vekt og stabil fot. Lampen egner seg like godt til utendørs bruk som til innendørsbruk. Denne LED arbeidslampen gir opptil 80% energibesparelse og avgir heller ingen varme som tidligere halogenpærer.

Nok strøm

Arbeidslampen krever selvsagt strøm, noe også mye annet utstyr du kanskje bruker i oppussingen krever. I et rom med begrenset antall stikkontakter, kan det derfor være lurt med en skjøtekontakt. Vi har et stort utvalg skjøtekontakter – både med og uten grenuttak, avhengig av hva du trenger. På den måten er du sikret nok strømforsyning til alt utstyr du eventuelt trenger i oppussingsarbeidet.

Enten det er en full renovering eller et lite malingsprosjekt, vil disse produktene sikre at du er godt utrustet for jobben. Husk, det rette verktøyet ikke bare forenkler arbeidet, men øker også sjansen for et vellykket resultat.

Vi anbefaler: