<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">

3 tips til enkel fornyelse av kjøkkenet

Det er ikke så mye som skal til for å få følelsen av et ”nytt” kjøkken. Du kommer langt med litt enkel fornyelse. Med enkle grep, litt tid og ikke så mye penger kan man få til et overraskende godt resultat.

3 tips til enkel fornyelse av kjøkkenet
GI KJØKKENET ET LITE LØFT: Enkel fornyelse med en sprek farge på veggene, et felt med tavlemaling eller nyoljet benkeplate gjør susen! Foto: Jotun A/S. 8264 Kaki

Olje kjøkkenbenken

Noe av det enkleste du kan gjøre for å få kjøkkenet til å skinne, er å olje kjøkkenbenken. I tillegg til at kjøkkenet får et visuelt løft, vil oljen bidra til at kjøkkenbenken din varer lenger. Kjøkkenbenken vil være bedre rustet mot både væske, misfarging og sprekkdannelser. Å olje kjøkkenbenken er en enkel prosess, men vær forberedt på at den må få tid til å tørke før den kan brukes igjen. Bare se her ↓

Olje kjøkkenbenk trinn for trinn

  1. Rens kjøkkenbenken med med møbelrens og stålull. Evt puss lett med fint sandpapir om det fortsatt er merker i benkeplaten. Tørk bort slipestøvet med en fuktig mikrofiberklut.
  2. Påfør Liberons kjøkkenbenkolje på tørt, rent treverk med en pensel. Liberons kjøkkenbenkolje er matvaregodkjent og gir god beskyttelse mot fukt, smuss og fett. Den er uten pigmenter og bevarer treverkets naturlige utseende. Et tips dersom du ønsker et mer gyllent uttrykk er å bruke Liberon Finishing Oil.
  3. La oljen trekke inn i overflaten i ca. 30 minutter. Tørk av overflødig olje som ikke har trukket inn med en ren og tørr klut før du gjentar behandlingen.
  4. Etter ca 24 timer er kjøkkenbenken klar til bruk.

Vær klar over at kluter innsatt med olje kan selvantenne. Disse bør derfor brennes etter bruk.

fornyelse oljet benkeplate

OLJE BENKEPLATEN REGELMESSIG: Vedlikeholder du benkeplaten kan du ha glede av den i mange år.

Fornyelse av frontene med maling

Med riktig maling, fine fargenyanser og kanskje noen nye håndtak eller knotter kan du få en helt ”ny” kjøkkeninnredning uten å blakke deg helt.

De fleste innredninger av tre kan males, uansett om de er lakket, oljet eller malt fra før. Men følg disse punktene:

  • Rens godt med egnet malervask eller bruk Malingsklar engangsmopp
  • Slip overflatene lett med sandpapir (180)
  • Grunn med heftgrunning, selv om skapet er malt fra før.
  • Vent med å sparkle og slipe til etter at du har grunnet. Da er det enklere å se hvor du må sparkle, i tillegg vil sparkelmassen feste seg bedre.
  • Mal to toppstrøk. Vi anbefaler å slipe lett mellom hvert malingstrøk. Da får du et enda penere resultat! Husk å tørke bort slipestøv med en fuktig mikrofiberklut etter pussingen og la det tørke før neste strøk.

Er du usikker på hvilken farge du skal velge? Vi har fargerådgivere i alle våre Jernia-butikker som vil hjelpe deg med å finne den perfekte fargen. Les mer om tjenesten her.

fornyelse av kjøkken med maling

FORNY KJØKKENET: Med litt maling og olje kan kjøkkenet bli nytt og moderne.

Male med rulle eller pensel?

Rulle og pensel gir litt ulike strukturer i malingen, og det er på mange måter en smakssak hva du velger. For best finish anbefaler vi likevel å male med rulle og etterstryke med en flat pensel med bred bust, en såkalt fordriver. Pass på å arbeide jevnt og fort, moderne maling tørker relativt raskt.

Maskere eller fjerne?

Det kan lønne seg å ta skrutrekkeren og løsne håndtak og knotter på skuffer og skap før du maler. Å dekke disse med maskeringstape tar tid og er vanskelig å få til helt perfekt.

Valg av maling til kjøkkenet

Når du skal velge maling til kjøkkenet bør du velge en maling som er robust og enkel å rengjøre uten at det blir skjolder. Lady Wonderwall er en bestselger og en favoritt når du skal male kjøkkenet. I tillegg til å gi et matt og vakkert utseende er den ekstremt slitesterk og flekkavvisende. Og det kommer godt med på kjøkkenet.

Til maling av skuffefronter og skapdører anbefaler vi Lady Supreme Finish som, uansett glansgrad, er ekstremt slitesterk, er enkel å påføre og gir en jevn og vakker overflate. Snakk med oss i butikken. Vi kan maling og hjelper deg mer enn gjerne med fornyelse av kjøkkenet ditt!

tavlemaling fornyelse kjøkken

TAVLE-MALING: Hvorfor ikke skape en cafe-følelse mellom kjøkkenet og spisestuen? Med tavle-maling kan du endre menyen enkelt…

Siste finish

Noen nye håndtak og knotter kan virkelig sette prikken over ”i”-en og er sannsynligvis det enkleste trikset i boken om enkel fornyelse av kjøkkenet.

Har du fortsatt pågangsmot og har lyst å fornye i andre rom også? Se våre DIY-tips for maling av små møbler, vegger og hvordan henge opp bilder.

Og husk: Vi har 30 dagers åpent kjøp på ubrukt tilbehør, som for eksempel maskeringsteip og pensler.

Olje kjøkkenbenken

Anbefalt utstyr

Maling til kjøkken

Håndtak og knotter