<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Enkel fornyelse av kjøkkenet

Det er ikke så mye som skal til for å få følelsen av et ”nytt” kjøkken. Du kommer langt med litt enkel fornyelse. Med enkle grep, litt tid og ikke så mye penger kan man få til et overraskende godt resultat.

Enkel fornyelse av kjøkkenet
GI KJØKKENET ET LITE LØFT: Enkel fornyelse med en sprek farge på veggene, et felt med tavlemaling eller nyoljet benkeplate gjør susen! Foto: Jotun A/S. 8264 Kaki

Olje kjøkkenbenken

Noe av det enkleste du kan gjøre for å få kjøkkenet til å skinne, er å olje kjøkkenbenken. Kjøkkenet vil få et visuelt løft, og oljen vil dessuten bidra til at benkeplaten unngår misfarging, tåler væske og ikke sprekker opp. Før du oljer bør kjøkkenbenken pusses lett med sandpapir og tørkes over med en fuktig mikrofiberklut. På Jernia finner du et stort utvalg av slipeprodukter som gjør jobben til en lek.

Etter pussing pensler du olje på tørt, rent treverk. Liberon Finishing Oil er en blanding av høykvalitetsoljer, harpikser og tørkemidler og vil gi kjøkkenbenken et gyllent uttrykk.

Dersom du ønsker å beholde ubehandlet eik mest mulig «naturell», anbefaler vi Liberons kjøkkenbenkolje. Dette er et vannbasert alternativ til Liberon Finishing Oil og gir god beskyttelse mot fukt, smuss og fett.

La oljen trekke inn i overflaten i ca. 20 minutter. Det er viktig å tørke av overskuddsolje med en ren, tørr klut slik at overflaten blir helt fri for olje. Benkeplaten kan brukes 18 timer etter at den er oljet.

Vær klar over at kluter innsatt med olje kan selvantenne. Disse bør derfor brennes etter bruk.

fornyelse oljet benkeplate

OLJE BENKEPLATEN REGELMESSIG: Vedlikeholder du benkeplaten kan du ha glede av den i mange år.

Fornyelse av frontene med maling

Med riktig maling, fine fargenyanser og kanskje noen nye håndtak eller knotter kan du få en helt ”ny” kjøkkeninnredning uten å blakke deg helt.

De fleste innredninger av tre kan males, uansett om de er lakket, oljet eller malt fra før. Men følg disse punktene:

  • Rens godt med egnet malervask eller bruk Malingsklar engangsmopp
  • Slip overflatene lett med sandpapir (180)
  • Grunn med heftgrunning, selv om skapet er malt fra før.
  • Vent med å sparkle og slipe til etter at du har grunnet. Da er det enklere å se hvor du må sparkle, i tillegg vil sparkelmassen feste seg bedre.
  • Mal to toppstrøk. Vi anbefaler å slipe lett mellom hvert malingstrøk. Da får du et enda penere resultat! Husk å tørke bort slipestøv med en fuktig mikrofiberklut etter pussingen og la det tørke før neste strøk.

Tips: Det kan være lurt å male dører og skuffer når de henger oppe, så unngår du støvfall på våt maling.

Er du usikker på hvilken farge du skal velge? Vi har fargerådgivere i alle våre Jernia-butikker som vil hjelpe deg med å finne den perfekte fargen. Les mer om tjenesten her.

fornyelse av kjøkken med maling

FORNY KJØKKENET: Med litt maling og olje kan kjøkkenet bli nytt og moderne.

Rulle eller pensel?

Rulle og pensel gir litt ulike strukturer i malingen, og det er på mange måter en smakssak hva du velger. For best finish anbefaler vi likevel å male med rulle og etterstryke med en flat pensel med bred bust, en såkalt fordriver. Pass på å arbeide jevnt og fort, moderne maling tørker relativt raskt.

Maskere eller fjerne?

Det kan lønne seg å ta skrutrekkeren og løsne håndtak og knotter på skuffer og skap før du maler. Å dekke disse med maskeringstape tar tid og er vanskelig å få til helt perfekt.

Valg av maling

På kjøkkenet har man tradisjonelt valgt maling med høy blankhetsgrad for enklere renhold. Men i dag finnes både matte og helblanke malinger som tåler rengjøring uten å bli skjoldet. Til maling av skuffefronter og skapdører bør du bruke en moderne vanntynnet oljemaling, for å unngå fingermerker over tid. Snakk med oss i butikken. Vi kan maling og hjelper deg mer enn gjerne med fornyelse av kjøkkenet ditt!

tavlemaling fornyelse kjøkken

TAVLE-MALING: Hvorfor ikke skape en cafe-følelse mellom kjøkkenet og spisestuen? Med tavle-maling kan du endre menyen enkelt…

Siste finish

Noen nye håndtak og knotter kan virkelig sette prikken over ”i”-en og er sannsynligvis det enkleste trikset i boken om enkel fornyelse av kjøkkenet.

Har du fortsatt pågangsmot og har lyst å fornye i andre rom også? Se våre DIY-tips for maling av små møbler, vegger og hvordan henge opp bilder.

Og husk: Vi har 30 dagers åpent kjøp på ubrukte tilbehør, som for eksempel maskeringsteip og pensler.

Vi anbefaler: