1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Verktøy
  4. De viktigste verktøyene du kan eie
Verktøy

De viktigste verktøyene du kan eie

Har du disse redskapene i verktøykassa kan du fikse det meste.

De viktigste verktøyene du kan eie

Det er ikke bare snekkere og håndverkere som har bruk for verktøy. Når skruer er løse og ting må fikses så er det alltid praktisk å ha en verktøykasse for hånden.

Den trenger ikke være så stor, så lenge den inneholder alt det viktigste. Da har du det trenger neste gang du skal montere en hylle, henge opp en lampe, eller kaste deg ut i et hobbyprosjekt.

LES OGSÅ: Guiden som hjelper deg å finne riktig drill

NØDVENDIG VERKTØY: Enten du er en verktøyentusiast eller foretrekker å ringe familien når det oppstår problemer i hjemmet, så er det lurte å ha noen verktøy for hånden. Her gir eksperten deg gode tips til hva du bør ha tilgjengelig.

Disse tre verktøyene trenger alle i huset

Ifølge Rolf Eriksen, butikkleder ved Jernia Kolbotn Sentrum, er hammeren det desidert viktigste verktøyet å eie, og bør finnes i ethvert hjem.

Du kan likevel ikke få gjort alt i huset med en hammer. Skrutrekkeren er minst like viktig. Uansett om noe skal skrus fast eller løsnes, så må du ha en skrutrekker. Men dessverre kommer du ikke så langt med bare én skrutrekker.

– 80 prosent av kundene som kommer til oss skal feste noe på veggen. Vår visjon er jo å løse problemet for kunden. En hammer og et bitssett er noe man trenger uansett hva man skal henge opp eller sette sammen, forteller han.

I stedet for å kjøpe et titalls skrutrekkere i ulike størrelser anbefaler Eriksen at du går for et bitssett med holder. På den måten vil du kunne skru alt fra den største til den minste skruen.

– Det finnes så mange ulike skruer at selv om du har en stjernetrekker og en vanlig skrutrekker så vil det ikke være nok, derfor vil jeg heller anbefale et bitssett, sier han.

På tredjeplass vil han dra fram tang som et viktig redskap du bør ha i verktøyskassa. En tang kommer i ulike varianter og størrelser og har en rekke bruksområder.

HAMMER: En hammer er noe alle burde ha liggende hjemme, men du bør også ha en god skrutrekker og et bitsett slik at den får langt flere bruksområdet.

Gå for kvalitet, smidighet og garanti

Når du først skal gå til anskaffelse av verktøy så vil du helst at de skal ha god kvalitet og være enkle å bruke, men også at de skal kunne brukes gang på gang uten å bli ødelagte.

Men hvor lenge kan du egentlig forvente at verktøyene dine skal leve?

– Det kommer an på hvor mye du bruker det. Det er her vår jobb er å kartlegge kundens behov før vi selger noe. Det er viktig at Jernia har rett vare til markedsriktig pris, og at vi alltid har den beste kvaliteten, sier Eriksen.

Indikasjoner på dårlig kvalitet er at verktøyet er for billig, klumpete, og upresist, samt at det har kort levetid.

Kvalitetsverktøy bør være smidig og enkelt å bruke, slik at utførelsen blir god. Det er heller ikke dumt om verktøyet har en garanti, slik at du er sikker på at kvaliteten varer i årevis.

KVALITETSVERKTØY: Det bør være smidig og enkelt å bruke. En indikasjon på at kvaliteten ikke er så god, er at den er klumpete, billig og upresis.

– Kunden skal være trygg på at det de kjøper hos Jernia er gode varer til en fornuftig pris. For eksempel tilbyr vi livstidsgaranti på alt fra Ironside. Det vil si at hvis det skulle gå i stykker eller noe skulle være galt, da kan du komme til oss og få nytt. Det er sjeldent det skjer for det er topp kvalitet, forteller han.

Verktøyene du trenger: