Champagnemousse – Deilig dessert i glass
Hva med å avslutte et festlig måltid med en deilig champagnemousse, som du kan servere i glass og pynte til med pisket krem eller friske bær?

Imponer gjestene med en staselig og flott festdessert som champagnemousse. Vil du ha en frisk og litt eksklusiv avslutning på et deilig måltid er dette midt i blinken. Server champagnemousse i høye glass for et ytterlige festlig preg, eller vanlige dessertskåler. Topp med friske bær eller raspet sjokolade etter ønske.
Champagnemousse
Dette trenger du:
- 4 stk egg
- 5 stk plater gelatin
- 1/2 dl kokende vann
- 250 g sukker
- 1 liten klype salt
- 3 ss saft fra lime
- 1 1/2 dl champagne eller musserende vin
Til pynt:
Finrevet limeskall, andre friske bær eller raspet sjokolade og sukkerkant.
LES OGSÅ: Gjør kaka til festens midtpunkt
Slik gjør du:
Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Pisk stiv eggedosis av egg, sukker og en klype salt. Ha i limejuice og champagne under forsiktig omrøring. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Hell kokende vann over og rør til all gelatinen er oppløst. La moussen begynne å stivne litt, rør om og fyll i porsjonsskåler, champagneglass eller andre høye glass. Sett kaldt til servering i ca. 1 time. For å gjøre desserten ekstra fin kan du pensle kanten på dessertglasset med eggehvite og så dyppe kanten i en blanding av finraspet limeskall og sukker. Litt revet limeskall eller friske bær som pynt på toppen gjør seg også godt. Hvis du har noe knasende spøtt ved siden av så er det også veldig godt.
Håper det smaker!