Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Champagnemousse – Deilig dessert i glass

Hva med å avslutte et festlig måltid med en deilig champagnemousse, som du kan servere i glass og pynte til med pisket krem eller friske bær?

Champagnemousse – Deilig dessert i glass
Deilig champagnemousse er en perfekt avslutning på et festmåltid

Imponer gjestene med en staselig og flott festdessert som champagnemousse. Vil du ha en frisk og litt eksklusiv avslutning på et deilig måltid er dette midt i blinken. Hvorfor ikke ha det som årets 17. mai dessert? Server champagnemousse i høye glass istedenfor vanlige dessertskåler og toppet med friske bær eller raspet sjokolade.

Se JerniaTV: 17. mai bord med Halvor Bakke

Champagnemousse

Dette trenger du:

4 stk egg

5 stk plater gelatin

1/2 dl kokende vann

250 g sukker

1 liten klype salt

3 ss saft fra lime

1 1/2 dl champagne eller musserende vin

Til pynt:

Finrevet limeskall, andre friske bær eller raspet sjokolade og sukkerkant.

LES OGSÅ: Gjør kaka til festens midtpunkt

Slik gjør du:

Legg gelatin i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Pisk stiv eggedosis av egg, sukker og en klype salt. Ha i limejuice og champagne under forsiktig omrøring. Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Hell kokende vann over og rør til all gelatinen er oppløst. La moussen begynne å stivne litt, rør om og fyll i porsjonsskåler, champagneglass eller andre høye glass. Sett kaldt til servering i ca. 1 time. For å gjøre desserten ekstra fin kan du pensle kanten på dessertglasset med eggehvitte og så dyppe kanten i en blanding av finraspet limeskall og sukker. Litt revet limeskall eller friske bær som pynt på toppen gjør seg også godt. Hvis du har noe knasende spøtt ved siden av så er det også veldig godt.

Håper det smaker!