1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Bryllup
  4. Bryllup på budsjett
Bryllup

Bryllup på budsjett

Datoen for den store dagen er satt og dere skal i gang med planleggingen. Et bryllup er en stor kostnad som flere par sparer til i lang tid. Men et bryllup trenger nødvendigvis ikke å bli altfor dyrt om dere ikke ønsker det. Her er noen tips til hva dere kan gjøre selv og andre råd for å spare på kostnadene!

Bryllup på budsjett

Bryllup er en av de største og mest begivenhetsrike dagene vi kan oppleve! Et bryllup skal være en stor fest av kjærligheten og viktigst av alt så skal dagen bli slik dere har sett for dere. Uansett hva slags budsjett dere har, stort eller lite, kan dere få deres drømmedag. Vi gir deg våre tips til et bryllup på budsjett.

Invitasjoner

Dere kan enkelt spare litt penger ved å lage ”Save the date” kort og bryllupsinvitasjoner selv. Hva med håndskrevne bryllupsinvitasjoner for ekstra personlig preg? Det finnes også flere nettsider som tilbyr lekre maler for gratis nedlastning der dere bare bytter ut teksten med deres egen. Dersom flere av gjestene deres bor i nærheten eller dere ser dem ofte kan dere også levere over invitasjonen personlig og spare penger på postforsendelser.

Registrer bryllupsliste i god tid

Gjør det enkelt for dere selv og gjestene deres ved å samle alle gaveønsker til bryllupet på ett sted. Med en bryllupsliste hos Jernia har dere muligheten til å tenke stort – her finner dere nemlig alt fra lekre serviser og glass til praktiske kjøkkenmaskiner og griller. Les mer om bryllupslisten og tips til hva dere kan ønske dere her!

Brudekjolen

Brudekjolen skal kun brukes en dag og spiser gjerne en stor del av budsjettet. Hvorfor ikke kjøpe brudekjolen brukt? Sjansen er stor for at kjolen du kjøper brukt kun er brukt en gang før og det finnes massevis av lekre kjoler på finn.no eller på andre brukt-apper som Tise. Dette er både en budsjettvennlig løsning og ikke minst miljøvennlig!

Blomster og dekorasjoner

Ved å pynte deler av festbordet selv får dere både et personlig preg på bryllupet samtidig som dere sparer penger. De fleste utleiere av festlokaler har pynt på lager som dere kan bruke, men det er alltid hyggelig å sette deres personlig touch det. Dere kan for eksempel kjøpe inn vaser, lysestaker og annen pynt på loppemarkeder! Dette er både miljøvennlig og trendy.

Mange liker å dekorere bordet og lokalet med ekte blomster. Om bryllupet skal stå på vår- eller sommerparten av året er det ingenting i veien for å plukke blomster og grønt selv og lage egne dekorasjoner. Litt mer personlig – og ganske mye rimeligere.

Bryllupsfotograf

Bryllupet skal selvsagt foreviges med flotte bilder. En fotograf kan være dyrt, spesielt om man leier dem for hele dagen. Litt planlegging på forhånd kan gi stor gevinst i form av penger spart! Lei fotografen i noen timer fremfor hele dagen og gjør gjestene bevisst på at det blir fotografering etter vielsen. Dere kjenner kanskje en hobbyfotograf som kan ta jobben litt rimeligere også? Benytt dere av venner og bekjente, men husk at bildene er en stor del av minnene dere skal se tilbake på i flere år. Be gjerne om å se tidligere arbeid uansett om fotografen er profesjonell eller operer på hobbynivå for å være sikre på at resultatet blir slik dere ønsker.

Bryllupskaken

Mange velger å gå bort fra den tradisjonelle etasjekaken med hvit sukkerfondant. Det gir muligheter for å lage flere av deres kakefavoritter, samtidig som du kan spare penger. Hva med lekre cupcakes eller tantes sjokoladekake? Alle har en venn eller et familiemedlem som lager fantastiske gode kaker så hvorfor ikke benytte seg av det? Dette kan dere spare tusenvis av kroner på. Om dere er glade i bake kan dere vel også prøve dere selv? Se hele vårt utvalg av bakeutstyr her.

Det viktigste dere må huske på når dere skal planlegge et bryllup på budsjett er å starte planleggingen i god tid, og å følge prinsippet «alle monner drar». Vi har satt opp en bryllupsplanlegger som punktvis minner deg på hva du må huske på, til hvilken tid. Last ned bryllupsplanlegger her.