1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Bryllup
  4. Bryllupsplanlegger- din sjekkliste til bryllupet
Bryllup

Bryllupsplanlegger- din sjekkliste til bryllupet

Skal dere gifte dere og planlegger den store dagen? Et bryllup kan være en del arbeid og det er mye som skal gjøres og bestemmes – gjerne i god tid før! Her har dere en bryllupsplanlegger som hjelper dere i gang.

Bryllupsplanlegger- din sjekkliste til bryllupet

Bryllupsplanlegger? Trenger vi det?

En bryllupsplanlegger er en kronologisk sjekkliste som gjør det litt enklere å prioritere det viktigste først. Enhver bryllupsplanlegger ser annerledes ut basert på budsjett og personlige preferanser, men de har mange grunnleggende ting til felles! Vi har samlet sammen det viktigste og mest generelle sammen med gode tips og råd.

Lokalet

Mange venter både ett og to år før bryllupet skal stå, både for å spare opp penger, men også fordi bryllupsplanlegging tar tid. Når det er 12 måneder igjen bør en dato være bestemt og et lokale/vielse være booket. Den mest populære tiden å gifte seg er på vår- og sommerparten av året og lokaler blir raskt booket. Vær tidlig ute for å sikre drømmelokasjon til den store dagen!

Send ut invitasjoner

Og gjør det heller for tidlig enn for sent! Når datoen og lokalet er bestemt er det smart å sende ut en såkalt ”Save the date” før selve bryllupsinvitasjonen sendes ut. Send gjerne slike invitasjoner 9 måneder før bryllupet. Og husk å sette en datofrist for svar.

Vurder om noen av gjestene deres trenger lengre planleggingstid. Spesielt om gjestene må reise langt fra innland eller utland. Om dere legger bryllupet tett opp mot en fellesferie kan det også lønne seg å invitere i god tid slik at reiser og andre planer blir lagt til deres store dag.

Registrer en bryllupsliste

Gjør det enkelt for dere selv og gjestene deres ved å samle alle gaveønsker til bryllupet på ett sted. Med en bryllupsliste hos Jernia har dere muligheten til å tenke stort – her finner dere nemlig alt fra lekre serviser og glass til praktiske kjøkkenmaskiner og griller.

En bryllupsliste bør påbegynnes minst 6 måneder før bryllupet. Det hender gjerne at det dukker opp ønsker underveis som dere kan legge til i bryllupslisten helt frem mot bryllupsdagen. Les mer om bryllupslisten og tips til hva dere kan ønske dere her!

Andre viktige ting

En bryllupsplanlegger sin hovedoppgave er å sørge for at dere ikke glemmer noe, stort som smått! Legg gjerne til flere sjekkpunkter og reorganiser rekkefølgen slik at den passer dere.

Når det er 4-6 måneder igjen bør gifteringer bestilles, meny være bestemt, bryllupsreise være bestilt samt at kjoler og smoking/dress bør være prøvd og sendt til skredder. Spesielt brudekjolen kan kreve en del tilpasninger, og slike tilpasninger kan ta tid dersom dere gifter dere i en travel periode.

Nå som de store tingene som lokalet, mat og drikke, ringer, bryllupsreise og bryllups-bekledning er bestemt kan det være lurt å titte innom budsjettet. Dersom det er begynner å bli litt trangt har vi samlet mange gode tips til hva dere enkelt kan gjøre selv for å spare litt penger. Ler mer om det her.

Tett opp mot den store dagen

Omkring 1 måned før bryllupet bør kjolen være klar, frisør og sminke booket, blomster og buketter være bestemt og bestilt og fotografen være klar. Mange benytter seg av en prøvetime for både sminke, hår og foto for å være sikker på at resultatet på den store dagen blir slik som dere har sett for dere.

Bordplasseringer er også en viktig oppgave som må utføres – forsøk gjerne og blande litt av begge sider av familien og vennene deres slik at gjestene blir bedre kjent. En morsom bryllupsaktivitet er å plassere engangskameraer rundt på bordene slik at gjestene kan ta bilder underveis. Veldig hyggelig for dere å titte på senere samtidig som det letter på stemningen blant gjestene deres!