1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Brownies med luftig marengs
Baking

Brownies med luftig marengs

Hva er vel bedre enn en kake bakt med omtanke og kjærlighet til mor på morsdag?

Brownies med luftig marengs

Deilig brownies blir garantert suksess med frisk bringebærkrem, myk sjokolademousse og luftig marengs.

Brownies med luftig marengs

ca. 8–10 stykker

Browniebunn

50 g hakket mørk sjokolade
50 g smør
1/2 dl kakao
1 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker/rørsukker
2 egg
3/4 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Smelt smøret i en kasserolle, fjern kasserollen fra platen, og rør inn den hakkede sjokoladen. Visp eggene og sukkeret til luftig eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret, og sikt i kakao, mel og bakepulver. Hell røren i en papirkledd springform på rundt 20 cm i diameter. Stek i 8–10 minutter ved rundt 175 °C. Avkjøl.

Bringebærkrem

200 g frosne bringebær
2 ts vaniljesukker (gjerne Fairtrade)
1 lett vispet egg
1/2 dl gelatin
20 g smør

Kok bringebærene sammen med gelatinen og vaniljesukkeret i rundt 5–7 minutter. Ta kasserollen av platen, og tilsett egg og smør. Spre bringebærkremen over den avkjølte browniebunnen. Sett i fryseren.

Sjokolademousse

50 g mørk sjokolade
100 g kremost
2 ts vaniljesukker (gjerne Fairtrade)
2 dl kremfløte

Hakk sjokoladen, og legg den i en bolle. Varm fløten, og hell den over sjokoladen. Rør til sjokoladen er oppløst. Sett til avkjøling i kjøleskap. Tilsett kremosten, og visp til blandingen er kremaktig. Hvis den blir for tykk, tilsetter du litt uvispet fløte. Ta browniebunnen ut av fryseren, og spre sjokolademoussen oppå bringebærkremen. Sett tilbake i fryseren.

Marengs

4 store eggehviter (ca. 1 dl)
2 dl sukker

Visp eggehvitene og sukkeret i en bolle over vannbad til sukkeret er oppløst. Fjern bollen fra varmen og pisk videre med en stavmikser eller håndmikser i 5–10 minutter. Spre marengsen over kaken, og brun utsiden med en gassbrenner. Den ferdige kaken kan med fordel oppbevares i fryseren.

Kjenner du til disse 10 hemmelighetene for å lage perfekte kaker?

Tips

Mørkt Muscovadorørsukker gir interessante smaknyanser, spesielt sammen med sjokolade. Prøv å skifte ut sukkeret med mørkt Muscovadorørsukker i bakverk og desserter med sjokolade, f.eks. cookies, brownies og trøffel.