<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">

Bli kvitt maur

Et av de vanligste småkrypene å få uønsket besøk av er maur. I Norge har vi ca. 10 forskjellige typer maur – og fire av dem kan forårsake alvorlig materiell skade. Få gode råd om hvordan du blir kvitt maur.

 

Bli kvitt maur
Maur i hus? Vi gir deg tipsene for å bli kvitt maur ute og inne.

Den beste måten å bli kvitt maur på, avhenger av om problemet er inne eller ute. Her får du svaret på begge deler.

Bli kvitt maur inne

En effektiv løsning, som fungerer på alle typer maur innendørs, er Trinol maurlokkeboks. Maurlokkeboksen inneholder en kombinasjon av signalstoffer og aktive ingredienser som tiltrekker seg maurene.

Vel inne i lokkeboksen får maurene giften på seg og tar den med tilbake til maurtuen. Boet blir forgiftet og utryddet. La boksen stå i minst tre uker for å være sikker på at all maur er borte.

Maurmiddelet Swirr er et alternativ for å bli kvitt maur inne. Prinsippet er det samme. Geleen lokker til seg maur som tar med seg virkestoffet tilbake til maurtuen.

Geleen kan enten påføres i en maurlokkeboks, eller du kan lage en egen felle. Bruk i tilfellet bakepapir som underlag. Bakepapiret hindrer geleen å trekke inn i underlaget og du unngår flekker.

Geleen er luktfri og effektiv, men bør brukes med forsiktighet rundt dyr og barn.

Swirr maurmiddel kommer også i en pakke som inkluderer 2 lokkebokser. I lokkeboksen ligger geleen beskyttet og utilgjengelig for barn og husdyr, og du kan etterfylle etter behov.

Bli kvitt maur ute

Har du fått maur i blomsterpotter, blomsterbed eller under heller er det fornuftig å bruke et maurmiddel som trenger ned i jorda.

Trinol maurvanningsmiddel blandes ut i vann og brukes direkte på reiret. Det trenger ned i jorden uten å skade blomster og planter. Er reiret lite kan det også holde å helle kokende vann direkte på reiret.

En annen måte man kan bli kvitt maur utendørs er å bruke Trinol Mauråte Granulat. Legg ut åten der du oppdager maur, og maur vil igjen ta med virkestoffet tilbake til boet. Boet blir forgiftet og ryddes ut på sikt.

Er problemet på treverk, eller trær, anbefales det å borre mange små hull i treverket for så å bruke insektsmiddel direkte inn i hullene.

Forebygg maurreir ved å legge et sperrebelte. Enten i form av pulver eller vanningsmiddel – rundt hagen eller huset. Husk at både sollys og regn kan dempe effekten av midlene. Gjenta derfor regelmessig etter behov for best resultat.

Meld pass dersom du har fått besøk av jordmaur eller stokkmaur som går løs på fuktig treverk. Da bør du kontakte fagfolk.

Andre insekter

I tillegg til maur finnes det andre insekter som kan være plagsomme å få i eller rundt hjemmet.

Trinol 810 insektsspray er en hurtigvirkende og effektiv spray som både kan brukes både ute og inne.

Insektssprayen er effektiv mot maur, veps, skjeggkre og sølvkre. Bruk sprayen direkte på insektet eller boet. Effekten er umiddelbar. Sprayen kan også brukes forebyggende ved at du sprayer rundt dørkarmer og vinduer.

Viktige forholdsregler

For å holde maur og andre insekter unna terrasse og hus er det mulig å ta noen enkle, men viktige forholdsregler.

Maur og insekter er sukkerglade og finner raskt frem til alt som er søtt. Tørk derfor alltid opp søl etter saft, is og andre søtsaker så fort uhellet er ute. Dekk til mat og tørk opp matrester på kjøkkenbenken og spiseplassen både ute og inne.

Tett også sprekker i dører og vinduskarmer for å hindre inngangspunkter.

Les også hvordan du kan bli kvitt andre insekter og skadedyr her.

Bli kvitt maur inne

Bli kvitt maur ute