<p style="margin:0;padding:0;border:0;position:absolute;"> <img src="https://track.adform.net/Serving/TrackPoint/?pm=795003&amp;ADFPageName=WebsiteName|SectionName|SubSection|PageName&amp;ADFdivider=|" width="1" height="1" alt="">

Bli kvitt maur

Et av de vanligste småkrypene å få uønsket besøk av er maur. I Norge har vi ca. 10 forskjellige typer maur, og fire av dem kan forårsake alvorlig materiell skade. Vi gir deg tipsene for hvordan du kan bli kvitt maur.

 

Bli kvitt maur
Maur i hus? Vi gir deg tipsene for å bli kvitt maur ute og inne.
Det er forskjellige måter å bli kvitt maur på, og det avhenger i stor grad av om problemet er inne eller ute.

Bli kvitt maur inne

Trinol maurlokkeboks er en effektiv løsning, og fungerer på alle typer maur innendørs. Maurlokkeboksen inneholder en kombinasjon av signalstoffer og aktive ingredienser som tiltrekker seg maurene. Når maur går inn i lokkeboksen, får de giften på seg og tar den med tilbake til maurtuen. Boet blir dermed forgiftet og utryddet. For å være sikker på at all maur er borte bør du la boksen stå i minimum 3 uker.
Maurmiddelet Swirr er også et alternativ for å bli kvitt maur inne. Prinsippet er det samme. Geleen lokker til seg maur som tar med seg virkestoffet tilbake til maurtuen. Geleen kan enten påføres i en maurlokkeboks, eller du kan lage en egen felle. Bakepapir anbefales om underlag, da bakepapiret hindrer geleen å trekke inn i underlaget og lage flekker. Geleen er luktfri og effektiv, men bør brukes med forsiktighet rundt dyr og barn. Swirr maurmiddel kommer også i en pakke som inkluderer 2 lokkebokser. Da blir geleen liggende mer beskyttet og utilgjengelig for barn og husdyr, samtidig som at du kan etterfylle lokkeboksene etter behov.

Bli kvitt maur ute

Oppdager du maur i blomsterpotter, blomsterbed eller under heller vil et maurmiddel som trenger ned i jorda være fornuftig å bruke. Trinol maurvanningsmiddel blandes ut i vann og brukes direkte på reiret. Det trenger ned i jorden uten å skade blomster og planter. Er reiret av det mindre slaget kan man også anvende kokende vann direkte på reiret.
En annen måte man kan bli kvitt maur utendørs er å bruke Trinol Mauråte Granulat. Legger du ut åten der du oppdager maur, vil åten tas opp av maur som igjen vil ta med virkestoffet tilbake til boet. Boet blir forgiftet og vil på sikt ryddes ut.
Er problemet på treverk, eller trær, anbefales det å borre mange små hull i treverket for så å bruke insektsmiddel direkte inn i hullene.
En forebyggende metode for å forhindre maurreir er å legge et sperrebelte. Det kan legges i form av pulver, spray eller vanningsmiddel rundt hagen eller huset. Sollys og regn kan dempe effekten av midlene så best resultat oppnås om dette gjentas regelmessig etter behov.
Noen ganger må du melde pass. Får du besøk av jordmaur og stokkmaur som går løs på fuktig treverk bør du kontakte fagfolk.

Maur og andre insekter

I tillegg til maur finnes det andre insekter som kan være plagsomme å få i eller rundt hjemmet. Trinol 810 insektsspray er en hurtigvirkende og effektiv spray som både kan brukes både ute og inne. Insektssprayen er effektiv mot maur, veps, skjeggkre og sølvkre. Bruk sprayen direkte på insektet eller boet du vil bli kvitt, og effekten er umiddelbar. Sprayen kan også brukes forebyggende ved at du sprayer rundt dørkarmer og vinduer.

Viktige forholdsregler

For å holde maur og andre insekter unna terrasse og hus er det mulig å ta noen enkle, men viktige forholdsregler.

Maur og insekter er sukkerglade og finner raskt frem til alt som er søtt. Tørk derfor alltid opp søl etter saft, is og andre søtsaker så fort uhellet er ute. Dekk til mat og tørk opp matrester på kjøkkenbenken og spiseplassen både ute og inne. Tett også sprekker i dører og vinduskarmer for å hindre inngangspunkter.

 

Les også hvordan du kan bli kvitt andre insekter og skadedyr her.

Bli kvitt maur inne

Bli kvitt maur ute