1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Hus og hage
  4. Skånsom og trygg skadedyrbekjempelse
Hus og hage

Skånsom og trygg skadedyrbekjempelse

Gjennom året er det mange som får utfordringer med ubudne gjester. Maur, brunsnegler og insekter for å nevne noen. Og ikke bare ute, men også skadedyr på inneplanter er et velkjent fenomen for de som liker å omgi seg med grønne planter innendørs. Men hva gjør du da – uten å forpeste innendørsklimaet, eller gjøre skade på plantevekster og i verste fall nysgjerrige husdyr? Det finnes råd.

Skånsom og trygg skadedyrbekjempelse

Vi ønsker selvsagt å verne om planter og dyr. Men vi ønsker samtidig å få bukt med det som kan gjøre skade på hus, hjem og planter.

Heldigvis er denne problemstillingen tatt på alvor. Den er tatt på alvor i over 160 år av Neudorff.

For trygg skadedyrbekjempelse

Neudorff står for høy, miljøvennlig og bærekraftig produktkvalitet. Senest i 2020 ble de beæret med den tyske bærekraftsprisen for deres rolle som produsent av skånsomme produkter for plantepleie og hagearbeid. Den tyske bærekraftprisen er den største utmerkelsen av denne typen i Europa.

Neudorff produserer selv strøm fra vannkraft og solceller, de investerer mye i bærekraftige produksjonsprosesser og kan skilte med bærekraftig emballasje, men også biomangfoldet en viktig drivkraft i deres arbeid.

Produktene de produserer er skånsomme for mennesker, miljø og kjæledyr med rask og langvarig virkning. De avler selv bladlus, edderkoppmidd og snegler slik at de kan teste, produktutvikle og sikre beskyttelse av avlinger mot de samme utberedte skadedyrene som du og jeg utfordres av.

Middel mot brunsnegle

Hver vår dukker de opp – fra intet. Og sommeridyllen slår fort sprekker når du må inspisere bakken for hvert barbente steg du tar over gresset. Eller når du innser at krypene har forsynt seg av salaten du dyrker i hagen. Da er det betryggende å ha et bekjempelsesmiddel som tar hånd om brunsneglene, samtidig som at du helt trygt kan spise salaten.

Ferramol sneglemiddel inneholder nemlig virkestoffet jern-III-fosfat. Virkestoffet er helt ufarlig for mennesker, andre dyr, fugler, mark og nytteinsekter, men endrer sneglens tarmceller. Når sneglen har fått i seg Ferramol gjemmer den seg i bakken hvor den dør. Virkestoffet gjør også at den slutter å slime. Dermed slipper du både slimspor, og døde snegler på bakken. Sneglemiddel som ikke spises opp og blir liggende igjen, vil løses seg opp og tjene som plantenæring for jorda.

Bladlus og skadeinsekter

Uansett om du har fått bladlus eller skadeinsekter på prydplantene dine ute, eller på de grønne stueplantene, lønner det seg å bekjempe skånsomt. Det er kanskje en selvfølgelighet når man tenker på inneklima, men det er like viktig å beskytte andre nytteinsekter samtidig som du blir kvitt skadeinsektene ute.

Neudorff spray mot bladlus og andre skadeinsekter kan trygt brukes både innendørs og utendørs. Den tar knekken på voksne skadeinsekter, larver og egg. Den kan også trygt brukes på bær- og frukttrær. Sprayen er fremstilt av pyretriner og rapsolje og er svært hurtigvirkende.

Spray planteveksten grundig, og helt dråpevåt. Husk også undersiden av bladene. Sprayen har best effekt ved lavere temperaturer så det anbefales å spraye enten morgen eller kveld. Hvor lang behandlingstid planten din trenger avhenger av hvor raskt du kommer i gang etter at du har oppdaget skadeinsektene.

Trygge midler mot maur

Maur er kanskje det krypet som aller flest sliter med. Loxiran maurspray bekjemper maur med planteoljer fra krysantemumblomsten, og helt uten pyretroid eller andre syntetiske virkestoffer. Spray der du ser maur, og vær spesielt påpasselig med å spraye smutthull og innganger godt.

Kjemper du derimot mot maur utendørs er det mer effektivt med et strø- eller vanningsmiddel. Loxiran pulver mot maur strøs enkelt på maurens gangsti eller direkte på maurtuen. Du kan også blande pulveret med vann for et effektivt vanningsmiddel. Følg blandingsforhold og hell direkte på tue eller mellom heller og belegningsstein. Pulveret er fremstilt med samme virkestoffer som maursprayen – altså helt trygt.

Gå vår- og sommersesongen i møte med et effektiv og trygt ess i ermet.