Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Bålkos med pinnebrød

Hva er vel hyggeligere enn å dra ut på tur med pinnebrød-deig i sekken og lete etter en bra bålplass?

Bålkos med pinnebrød
PINNEBRØD: Pinnebrød stekt på bål smaker nydelig!

Få ting er bedre enn å være utendørs med hele familien – uansett vær! Med hjemmelaget pinnebrød i ryggsekken, er det en super motivasjonsfaktor for de minste  å være med på tur….

Deigen kan lages flere dager i forveien og oppbevares i kjøleskapet.

Barna kan lete etter pinner som passer, og spikke til pinnene hvis de er gamle nok. Så er det bare å surre pinnebrødet på sin egen, hjemmesnekrede pinne. Pass på at pinnen snus jevnt rundt over bålet, da unngår du brente brød. Et tips er å holde pinnen over glørne istedet for i flammen!

Pinnebrød kan lages i uendelig mange varianter. Pinnebrød er kjempegod turmat og kan enkelt pakkes i en brødpose som tas med i sekken. Du kan variere med ulike krydder for smakssetting. Bruk f.eks. tørkede urter som timian, oregano eller rosmarin. Eller bare ta med pålegg som f.eks. ost, skinke, honning eller syltetøy. Bær som plukkes på turen smaker også nydelig.

Har du blandet inn f.eks. ost og soltørkede tomater i deigen så blir det nesten som en «pizza-pinne». Da blir det også godt å ta en spiddet pølse som du surrer deigen rundt – det smaker deilig! Bare pass på at du da bruker en litt tynnere pinne så pølsene ikke sprekker. Ikke surr deigen for tett rundt, men la det være litt plass til at pølsen også blir varm.

«Kanelbolle-pinnebrød»,  fikses enkelt med litt sukker og kanel i en liten pose som kan strøs på deigen.

Krydder pinnebrød

UTALLIGE VARIASJONER: Bruk det krydderet eller fyllet du liker best i deigen.

Pinnebrød

4 dl hvetemel
½ ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
5 ss soyaolje
ca 1 ½ dl vann

Slik gjør du:
Bland sammen det tørre, tilsett olje og vann og rør sammen – røren skal være glatt, ikke klissete. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose og deretter i sekken. Spikk pinner til å tvinne deigen rundt. Stek over bålet!

 

Husk å ha vann i nærheten for å kunne slukke bålet raskt hvis noe skulle skje – og ikke minst – sjekk at det er lov å tenne bål der dere er!

pinnebrød bål

Tvinn deigen rundt en hjemmespikket pinne og stek over bålet!