I samarbeid med Bocuse d’Or Norge og vinner av Bocuse d’Or Europa, Christian André Pettersen, hjelper vi deg med å hverdagsimponere. Vi stiller med kvalitetsutstyret og Christian André bidrar med en deilig oppskrift på asiatisk taco.
Finn frem ingrediensene til å lage asiatisk taco
Ingredienser:
Kjøttfyll
- 1 pakke svinekjøttdeig 400 g
- 5 ss sweet chili sauce
- 2 ss soya
- 2 ss kecap manis
- 1 ss finkuttet ingefær
- 1 ts finkuttet chili
Dressing
- 2 dl yoghurt
- 2 klyper salt
- Pepper
- 1 hvitløksfedd
- 3 ts Siriacha sauce
- Limesaft
Grønnsaker
- 1 agurk
- 2 avokado
- 2 bnt asiatisk koriander
- 1 liten rødløk
- 1 hjertesalat
- 2 vårløk
- 1 glass syltet jalapeños
- 1 lime
Salsa:
- 4 plommetomater
- 1 chili ( ca. 3 cm)
- Rester av løk fra grønnsakene
- Stilker fra koriander
- 2 ss ketchup
- Limesaft
- Salt og pepper
Lefser
- 6,5 dl hvetemel
- 2,5 dl lunket vann
- 2 ss olivenolje
- 3 ts salt
Tacokrydder:
- 20 g fennikelfrø – hel
- 10 g koriandefrø – hel
- 10 g pepper – hel
- 10 g chiliflakes
- 20 g five spice
- Salt
Dropp tacokrydderet i pose og lag din egen
Fremgangsmåte:
Lefsene:
Alle ingrediensene blandes i en bolle eller kjøkkenmaskin. Fordel i 8-10 emner og la den hvile i 15 min. Kjevl ut så tynt som mulig med litt mel. Stek i tørr, varm panne på begge sider i ca. 2-3 min.
Hjemmelaget tacolefser
Kjøtt:
Stek i varm panne med litt solsikkeolje til det blir skikkelig sprøtt og brunt. Skru ned temperaturen og hell over sweet chili, kecap, ingefær og chili. Legg kjøttet i en skål og la trekke.
Dressing:
Bland yoghurt med øvrige ingredienser og smak til med lime og pepper.
Grønnsaker:
Øvrige grønnsaker og urter kuttes og plukkes etter eget ønske. Jeg foretrekker å kutte grønnsaker så tynt som mulig for å balansere smakene. Urter plukkes og skylles i kaldt vann.
Salsa:
Grovkutt tomatene og bland sammen med finkuttet chili, korianderstilker og løk. Ha i Heinz tomatketchup og smak til med lime, salt og pepper.
Hverdagsimponer med egen salsa
Tacokrydder:
Rist de hele krydderne litt i en tørr panne på medium varme i 1 – 1,5 min. Kjøl det ned og bland alt i en blender på full gass i ca. 20 sekunder. Eventuelt kan krydderet knuses i en morter.
Hverdagsimponer hjemme med en annen vri på fredagstacoen
SJEKK OGSÅ: Grillet banan med sjokolade og nøtter