Hopp til hovedinnhold
Fri frakt over 800,- Levert samme dag Betal med Klarna
  1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. And – slik tilberedes andebryst
Kjøkken

And – slik tilberedes andebryst

And er en fantastisk råvare som det kan argumenteres for at vi bruker litt for sjelden. Noe av det beste på anden er brystene og her får du vite hvordan du tilbereder dem helt perfekt!

And – slik tilberedes andebryst

Ved å spille av videoen, godtar du YouTubes bruk av informasjonskapsler. Mer info.

And fra a til å

And er en råvare med mye smak som kan erstatte både kjøtt og kylling i mange retter. Mange synes det kan virke litt komplisert å tilberede and på best mulig og ikke minst riktig måte. Det er par ting du må huske på når du skal steke andebryst. Følg disse stegene til perfekt stekt and – saftig kjøtt og sprøtt skinn.

Fremgangsmåte:

  1. Velg andebryst som har litt godt med fett på skinnsiden. Mye av smaken sitter nemlig i fettet!
  2. Rut opp fettet på kjøleskapskalde andebryst med en skarp kniv. Pass på å ikke skjære ned i kjøttet, bare la kniven gli over fettet.
  3. Krydre skinnsiden med litt salt for god smak. Kjøttsiden kan du krydre med hva som helst. Velg det du liker best.
  4. Legg så andebrystene i en kald panne. Grunnen til at vi starter med en kald panne er for å la noe av fettet trekke ut og da blir skinnet ekstra sprøtt og digg.
  5. La anden steke i ca 4-5 minutter før du snur dem. La så kjøttsiden få en fin stekeskorpe. Øs over litt av fettet i panna over skinnet for ekstra smak.
  6. Ta så anden fra panna og i en ildfast form. Plasser midt i ovnen, 160 grader varmluft til kjernetemperatur har nådd 56 grader.
  7. Når andebrystene har nådd 56 grader kjernetemperatur, tar du de ut av ovnen og lar dem hvile til de har nådd 64 grader.
  8. Server enten i skiver eller som hel filet. Velbekomme!

Imponer gjestene dine eller familien ved å servere disse sprøe og saftige andebrystene. And er en delikat og smakfull råvare og passer til det meste. Du kan servere den med klassisk tilbehør som rotgrønnsaker og sjysaus eller med en asiatisk vri. Om du ønsker mer inspirasjon kan du se Christian André lage skikkelig digg og litt annerledes taco med and her.

Utstyr til tilberedning

  • GLOBAL

    GLOBAL KOKKEKNIV GS-3 13CM

    Bladlengde 13cm

    Rustfritt stål av høy kvalitet

    1 219,-

    Nettlager Midlertidig utsolgt

    På lager i 101 butikker Klar på 1 time

  • -40%
    Bra
    Bedre
    Best

    SCANPAN

    SCANPAN STEKEPANNE 28CM CS+

    Stratanium+ non-stick belegg

    Kan brukes i stekeovn opptil 250°C

    Medlemstilbud

    Tilbudpris

    1 139,-

    Ikke medlem 1 899,-

    Nettlager Midlertidig utsolgt

    På lager i 104 butikker Klar på 1 time