1. Hjem
 2. Inspirasjon
 3. Ta vare på
 4. Forny badet med 5 enkle grep
Ta vare på

Forny badet med 5 enkle grep

Vi har tidligere skrevet om enkel og – men hva med badet? Vi har funnet frem noen gode tips til hvordan du kan få et lite snev av hotellfølelsen på badet, uten at du trenger dyr totalrenovering.

Forny badet med 5 enkle grep

Her finner du baderomstips om:

 • Enkel overflateoppgradering
 • Små detaljer som løfter helhetsinntrykket
 • Hvordan holde badet ryddig i en travel hverdag
 • Det lille ekstra
 • Lag en oase på badet

Spar penger med enkel overflateoppgradering

Dersom badet fungerer som det skal, er det ikke nødvendig med en dyr totalrenovering av badet ditt. Det er mye du kan gjøre uten at det koster skjorta.

3 ideer til å friske opp overflatene på badet:

Baderomsmøbler:

Mange av oss flytter inn i hjem hvor badet inneholder standard hvite baderomsmøbler. Kombinerer du rene farger med treverk eller stål vil du få et varmere og mer moderne uttrykk på baderommet.

Se også om det kan være fint å bytte ut knotter og håndtak for å gjøre baderommet mer moderne eller rustikt. Finn din stil her.

Male badet:

Visste du at det fint lar seg gjøre å male baderomsplater på badet med Jotun Aqua-serien? Få silkematte våtromsvegger uten spesielt mye innsats. Det gir deg muligheten til å skifte uttrykk og følge fargetrender på en helt annen måte. Du kan velge mellom et bredt spekter av farger – alt fra lyse og friske toner til dypere og mer dristige nyanser. Husk at lyse farger kan bidra til å skape en følelse av større rom, mens mørkere farger kan gi en mer intim og luksuriøs atmosfære.

Du kan kjøpe baderomsmaling ferdigblandet på nett, eller stikke innom nærmeste Jernia-butikk og få råd og veiledning fra våre fargerådgivere.

Mikrosement eller nye fliser

Når du skal pusse opp bad, er det sjeldent selve flisleggingen som er den største budsjettposten. Er flisene slitt og trenger en oppgradering kan dette raskt ende helhetsinntrykket. Ønsker du ikke fliser kan baderomsplater eller mikrosement være en løsning som skaper et spennende rom.

Få øynene opp for baderommets små detaljer

Ta en titt på baderommet ditt, og se over hva du har. Mange av gjenstandene er fastmonterte som dusj, toalett og vask – men er det noen av de løse gjenstandene som bør byttes ut?

Små detaljer som dusjforheng, knagger, toalettrullholder kan skape et friskere uttrykk. Ofte overser vi de små detaljene i hverdagen, men investerer du litt i disse vil du få et mer luksuriøst uttrykk.

Her er 4 gode produkter som matcher – få litt hverdagsluksus på badet

Nytt dusjhode
Det er enkelt å fornye dusjhodet til et mer moderne et og med flere typer stråler.

Spa Dusjhode

Nytt toalettsete
Har toalettsetet begynt å bli gult eller slitt, eller er du lei av toalettlokk som smeller igjen? Vi bruker toalettet flere ganger daglig, så det er helt normalt at det blir slitt etter noen år. Å bytte toalettsete er en enkel fiks. Bytt ut til et Esbada Classic toalettsete som er universalt og demper lukking av lokk. Det er også enkelt å fjerne dersom du vil gjøre en skikkelig rengjøringsrunde.

Universalt toalettsete med dempet lukking

Mer orden med stilrene kroker
Små detaljer som kroker med fint design, er tro det eller ei, også med på å løfte et helhetsinntrykk. Det gjør det også lettere å holde badet ryddig i en travel hverdag. Prøv en krok i svart matt overflate, eller kobber.

Moderne toalettrullholder
Tiger Urban toalettpapirholder har en matt svart finish, og leveres med to dekorative ringer. Ringene, som er i kobber og grått, gir en raffinert fargebrytning når montert.

Både krok og toalettrullholder kan monteres med monteringslimet Tigerfix slik at du slipper å bore hull i flisene.

Se mer tilbehør som tilfører badet hverdagsluksus

Rydd og tilpass badet dine mest travle dager

Hvordan ser det ut inne i skap og skuffer? Er det steder som lett blir rotete i en travel hverdag? Skuffer og skap holdes enklere ryddig dersom alt har sin plass. Enkel innredning og bokser kan gjøre det lettere for deg og familien å holde det ryddig.

Rydd ut av baderomsskapet og gi bort det du ikke bruker. Vask godt så du får følelsen av at alt er på stell. Pakker du ut toalettruller av plasten vil det føles mer hjemmekoselig.

Finn frem noen lave kjøkkenglass til q-tips og bomull. Et lite hotelltriks er å rulle håndklær, istedenfor å brette de.

Les hvordan du vasker badet i en fei

Det lille ekstra

Unn deg selv en god såpe, noen stearinlys med god duft og annet som gjør at du gleder deg litt ekstra til å bruke badet.

Deilig såpe

Gjør badet til en oase med grønne planter

Mange av de vanligste plantene i Norges hjem, trives også godt i det fuktige klimaet på badet. Skap en oase med grønne planter på badet, så blir det ekstra god atmosfære.

Disse fire plantene trives godt på badet:

 • Vindusblad / Monstera
 • Aleo Vera
 • Fredslilje
 • Bregner