Sammen finner vi den perfekte fargen

Å male vegg, gulv eller list gir enkel og rimelig fornyelse til hjemmet. Vi har sertifiserte fargerådgivere i alle våre butikker som gjerne hjelper deg med å finne riktig farge.

Finn din nærmeste fargerådgiver

Få hjelp

Sertifiserte fargerådgivere

Proff veiledning

Helt gratis

Skolert og sertifisert for proff rådgivning

Når du skal fornye vegger, tak eller lister med ny farge kan vi bistå deg med profesjonell veiledning av sertifiserte fargerådgivere.
Våre rådgivere er skolert via Jotuns fargeskole og er alltid oppdatert på de siste fargetrendene.

 

Nyttige forberedelser for best resultat

For å kunne gi best mulig veiledning for et helhetlig resultat trenger vi informasjon om øvrig interiør som skal beholdes i rommet, og som må passe inn i fargepaletten.
Ta gjerne med deg:

  • Bilde eller prøve på gulv
  • Fargekode på tak og listverk
  • Bilde eller tekstilprøve av møbel, gardiner og øvrig interiør.
Tips

Har du ikke en gulvprøve liggende, kan du bruke brosjyren fra Trestjerner for å finne gulvfargen som er tilnærmet lik din egen. I og med at lyssetting har mye å si for fargegjengivelse gir dette oss et riktigere utgangspunkt enn et bilde du selv tar av gulvet.

Få en sammensatt palett til hjemmet

Etter konsultasjon vil vi lage en collage med fargekoder tilpasset rom og interiør. Vi vil også gi forslag til malingstype tilpasset de rommene du skal male, samt anbefalt glansgrad til lister, tak, karmer og lignende.
Tjenesten er kostnadsfri og uforpliktende.

 

Bilde av malt bord med blomstervase. Mal bordet: Den deilige ferskenrosa fargen på bordet, 2011 Antique Brass, er perfekt for både møbler og vegger. Her står den fint sammen med 12182 Gentle Whisper, en grålig beige. Her malt med LADY Pure Color. Foto: Jotun A/S

Alltid oppdatert på de siste fargetrendene

Jotun lanserte i september 2021 et nytt fargekart for 2022, Together. Våre fargerådgivere er alltid oppdatert på de siste fargetrendene. Du får hjelp om de mest populære fargene og hvilke farger som komplementerer uttrykket.

Les mer om de siste fargetrendene her →

Nå kan du bestille maling på nett

Når du har fargepaletten klar kan du kjøpe ferdigblandet maling i ro og mak på jernia.no. Bestill både ferdigblandet maling og nødvendig malingsutstyr, og hent alt i din favoritt-butikk innen 2 timer. Helt uten stress – helt uten venting.

Gå til vårt malingsunivers →

Få hjelp til riktige farger når du skal male huset!

Å male huset er noe de færreste av oss gjør oftere enn vi absolutt må. Da er det ekstra viktig at du velger en farge du kan trives med lenge. Ikke bare skal fargen kle stilen til huset, men den bør også passe inn i miljø og omgivelser. Og uansett hvilken farge du ser for deg har fargen mange nyanser og toner. Og ikke minst skal også terrasse, karmer, dører og til og med grunnmur bære fargetoner som harmonerer med resten av huset. Vi hjelper deg med å finne riktig farge også når du skal male huset utvendig.