Male ute | Eksteriørmaling og malerverktøy

Velg farge og bestill ferdigblandet utemaling og terrassebeis på nett
– og hent i én av våre butikker.

Finn riktig farge og maling her

Male hus og hytte

Syv ulike kolleksjoner fra Jotun

Fargekartet er oversiktlig delt inn i syv ulike temaer i ulike fargeretninger, på alt fra grunnmur og terrasse til vindu, dør og detaljer.

Forfriskende og behagelige

Grønne nyanser

Grønt er med på å skape et levende nabolag, og fargerike bygater. Kommer i mange varianter: dype, gylne, tradisjonelle, dempede og moderne.

Tidløs og luftig

Hvite nyanser

Hvitfargene spenner fra kritthvite farger til grålige toner og gulaktige, hvite nyanser. Det er lurt å ha et bevisst forhold til de små variasjonene i kulørtonene. Det gir stort utslag på en hel fasade.

Optimistisk og tidsriktig

Gule nyanser

Friske og fargesterke toner, tradisjonelle okerfarger og dempede lysegule toner. I år har det også kommet noen helt nye gultoner i fargepaletten.

For den retrospektive

Grå og sorte nyanser

Skap spennende kontraster med naturlige elementer mot grå og sorte nyanser.

 

Delikat og tidløs

Blå nyanser

I møte med himmel, natur og omgivelser gir nedtonede blåtoner vakre fasader.

Varmt og inkluderende

Røde nyanser

Rød er en tradisjonsrik og sjarmerende farge på hus og fasader. Det skaper energi og glede. Her har Jotun en farge palett med alt fra lyse og kraftige farger til mer sofistikerte toner.

 

Lun og harmonisk

Brune og beige nyanser

Beige og brunt skaper en flott og harmonisk stemning og passer godt til klassiske trehus, så vel som moderne arkitektur.

 

Dette bør du tenke på

3 steg til riktig farge til huset

Når du skal velge farge ute, er det noen råd som kan gjøre valget lettere. Målet bør være å skape en helhetlig fargepalett som skaper en fin harmoni med miljøet rundt huset. Vi har 3 gode tips til hva du bør tenke på før du velger farge.

Les tipsene her

Se Jotuns nyeste fargekart

for eksteriørmaling

Planlegger du å beise terrassen i vår?

Det viktigste du må huske på før du går i gang med beising av terrasse er riktig og grundig forarbeid. Gjør det rett første gang – da kan du nyte resultatet enda lenger!

Les hvordan her

Tømmeret er malt med Drygolin Nordic Extreme 0734 Brunsvart og dør og vindu er malt med Drygolin ultimat dør og vindu 1453 Bomull. Foto: Ragnar Hartvig

Hvilken glansgrad skal man velge ute?

– Glansgraden har mye å si for fargeopplevelsen, også utendørs, sier Ingrid Husebye Karstensen, Regional Brand Manager i Jotun. Bevisst bruk av glansgrad kan understreke historie og tradisjon, og forsterke moderne arkitektur, skriver Jotun i sin seneste pressemelding.

Prøvemale

For absolutt trygt fargevalg vil vi alltid anbefale å teste fargen i sitt riktige element. Du kan enten gjøre et prøvestrøk på veggen som skal males eller male et lerret, eller bruke en stor fargeprøve. En fargeprøve eller lerret kan enkelt flyttes rundt for å se hvordan statiske lyspunkter, dagslys, kveldslys og øvrig interiør spiller på lag med fargen.

Sammen finner vi riktig farge

Er du usikker på hvilke farger du skal velge? Vi har sertifiserte fargerådgivere i alle våre butikker som gledelig hjelper deg med å finne riktige farger til ditt hjem – helt gratis!

Les mer om tjenesten →