1. Hjem
 2. Male ute | Eksteriørmaling og malerverktøy
 3. Inspirasjon til fargevalg ute

Inspirasjon til fargevalg ute

Uansett som du skal huset, garasjen eller hytte er valg av riktig farge viktig. Vi gir deg tips og råd om hvordan du kan finne riktig farge til ditt hjem. Når du skal velge farge på husets fasade, er det viktig at de fungerer harmonisk med uterommet ellers. Jotun har gjort jobben litt enklere for deg som ikke jobber med fargevalg til vanlig.

Syv ulike kolleksjoner fra Jotun

 • Forfriskende og behagelige

  Grønne nyanser

  Grønt er med på å skape et levende nabolag, og fargerike bygater. Kommer i mange varianter: dype, gylne, tradisjonelle, dempede og moderne.

 • Tidløs og luftig

  Hvite nyanser

  Hvitfargene spenner fra kritthvite farger til grålige toner og gulaktige, hvite nyanser. Det er lurt å ha et bevisst forhold til de små variasjonene i kulørtonene. Det gir stort utslag på en hel fasade.

 • Optimistisk og tidsriktig

  Gule nyanser

  Friske og fargesterke toner, tradisjonelle okerfarger og dempede lysegule toner. I år har det også kommet noen helt nye gultoner i fargepaletten.

 • For den retrospektive

  Grå og sorte nyanser

  Skap spennende kontraster med naturlige elementer mot grå og sorte nyanser.

 • Delikat og tidløs

  Blå nyanser

  I møte med himmel, natur og omgivelser gir nedtonede blåtoner vakre fasader.

 • Varmt og inkluderende

  Røde nyanser

  Rød er en tradisjonsrik og sjarmerende farge på hus og fasader. Det skaper energi og glede. Her har Jotun en farge palett med alt fra lyse og kraftige farger til mer sofistikerte toner.

 • Lun og harmonisk

  Brune og beige nyanser

  Beige og brunt skaper en flott og harmonisk stemning og passer godt til klassiske trehus, så vel som moderne arkitektur.

Dette bør du tenke på

3 steg til riktig farge til huset

Når du skal velge farge ute, er det noen råd som kan gjøre valget lettere. Målet bør være å skape en helhetlig fargepalett som skaper en fin harmoni med miljøet rundt huset. Vi har 3 gode tips til hva du bør tenke på før du velger farge.

Les tipsene her

Planlegger du å beise terrassen i vår?

Det viktigste du må huske på før du går i gang med beising av terrasse er riktig og grundig forarbeid. Gjør det rett første gang – da kan du nyte resultatet enda lenger!

Les hvordan her

Les hvordan her
 • Hvilken glansgrad skal man velge ute?

  – Glansgraden har mye å si for fargeopplevelsen, også utendørs, sier Ingrid Husebye Karstensen, Regional Brand Manager i Jotun. Bevisst bruk av glansgrad kan understreke historie og tradisjon, og forsterke moderne arkitektur, skriver Jotun i sin seneste pressemelding.

 • Prøvemale

  For absolutt trygt fargevalg vil vi alltid anbefale å teste fargen i sitt riktige element. Du kan enten gjøre et prøvestrøk på veggen som skal males eller male et lerret – eller bruke en stor fargeprøve. En fargeprøve eller lerret kan enkelt flyttes rundt for å se hvordan dagslys, kveldslys og øvrig staffasje spiller på lag med fargen. Og har du tid kan det være lurt å se fargeprøven gjennom ulike årstider – fargen vil oppfattes ulikt i sommerlys og vinterlys.

Sammen finner vi riktig farge

Er du usikker på hvilke farger du skal velge? Vi har sertifiserte fargerådgivere i alle våre butikker som gledelig hjelper deg med å finne riktige farger til ditt hjem – helt gratis!

Les mer om tjenesten →