Putt sommeren på glass

Ingenting smaker bedre enn hjemmelaget syltetøy på skiva eller et forfriskende glass hjemmelaget saft. Ta med deg naturen hjem og nyt smaken av sommer hele vinteren igjennom- bærekraftig og sunt.
Vi har alt utstyret du trenger.

Jeg gikk en tur i skogen

Bærplukker og bærrenser

Safting og sylting

Trendy som aldri før!

Å safte og sylte er bærekraftig og et billigere, sunnere alternativ til det du finner i butikkhyllene. For ikke å snakke om at det smaker mye bedre! Til safting og sylting bør du kun bruke førsteklasses bær. Godt modne bær egner seg best, og å lage saft er en perfekt måte å bruke bær som er litt for modne for å bruke til andre ting. Sommeren byr på mange smaksmuligheter; bringebær, rips, solbær, blåbær, epler og rabarbara. Plukk det hage og skog har å by på. Her er det så og si ingen begrensninger!

Dette trenger du for å safte

Sommeren i flaske

Når saften er ferdig kokt og silt trenger du flasker til saft. Bruk patentflasker til oppbevaring av de edle dråpene. Oppbevar saften kaldt og kjølig.

Tips: Hjemmelaget saft er en perfekt vertinnegave dersom du er invitert til selskapeligheter. En gave som garantert vil falle i smak.

 

Kortreist syltetøy smaker best!

Det er ikke mye som slår en skive med ferskt brød med en god porsjon hjemmelaget syltetøy! Å sylte er verken vanskelig eller komplisert. Sett av litt tid og nyt smaken av sommer hele året gjennom. Du kan lage syltetøy av alle slags bær eller frukt. Det viktigste i prosessen er at bærene blir gjennomkokt på kortest mulig tid. Kok derfor små porsjoner om gangen. Når bær er kokt, sukkeret tilsatt og oppløst er det bare å fylle herligheten på steriliserte, tette glass.
Velbekomme!

 

Smak av sommer hele året

Det viktigste å huske på når du skal sylte eller safte er å bruke førsteklasses frukt og bær, utstyret du bruker må være rent og glassene du skal oppbevare i må være sterilisert.

Se oppbevaringsglass og flasker her → 

Ta vare på i fryseren

Ikke la noe gå til spille

Anbefalte tilbehørsprodukter