Male inne | Interiørmaling og malerverktøy

Enten du skal kjøpe maling fra Jotun, sparkel eller malerull har vi det du trenger! Vi viser deg hvordan du skal male og gir deg råd om hvilken maling du trenger. Hos oss kan du enkelt velge farge og bestille ferdig blandet maling på nett– og hente i én av våre butikker. Trenger du hjelp til fargevalg? Snakk med en av våre fargerådgivere.

Prøv vår malingsvelger

Oppdag Jotuns fargekart

Finn din nye favoritt

Jotuns nyeste fargekart består av helt nye farger, men også gjenoppdagelse av tidløse nyanser de har hatt i arkivet. Derfor kaller Jotun fargekartet 2021 for REDISCOVER.

Fire ulike kolleksjoner

Jotuns fargekart REDICOVER presentert i fire ulike kolleksjoner: Fargene presenteres i fire fargefortellinger som inspirerer til vakre fargekombinasjoner. Men la ikke palettene begrense deg i dine fargevalg. Hjemmene våre, som livet, er hva vi gjør det til. Uansett hvilke farger vi velger, vil et vakkert og gjennomført hjem alltid være en lun og trygg havn. La deg inspirere→

For den kreative

Varme, rustikke nyanser

Dette er en fargepalett for de kreative, de eventyrlystne og de som verdsetter ekte håndverk. Paletten henter sin inspirasjon fra ulike kulturer rundt om i verden, og inviterer deg til å skape et lunt og inspirerende interiør.

For den minimalistiske

Varme og tidløse nyanser

Minimalistiske rom trenger ikke å oppleves kjølige eller tomme. Denne paletten av varme og tidløse nyanser skaper en perfekt balanse av dempet skjønnhet.

For den jordnære

Luftige blåtoner og dempede farger

Gråblå toner av hav, bølgenes hvite skumtopper og gråskurte svaberg – dette er farger som kjennetegner det nordiske kystlandskapet. Steder vi gjerne oppsøker når vi trenger å ta inn naturens stille og stødige ro.

For den retrospektive

Dempede nyanser av drømmeaktige pasteller

Fargene i denne familien er både retrospektive og fremtidsrettede, og gir et innslag av nordisk vintage i et ellers moderne interiør.
Viktige hensyn

Dette bør du tenke på når du velger farge

Det er mange faktorer som spiller inn i hvordan en farge oppfattes i et rom. Farge på gulv, tak, lister og øvrig interiør bringer ut fargenyanser i veggfargen. Hvor mye lys og hvor lyset kommer fra vil også utgjøre en forskjell på hvordan fargen fanges opp av øyet.

Hvit er mye mer enn bare hvit

«Hvit» er en av de mest brukte detaljfargene i norske hjem. Dører, karmer, lister og tak males som oftest i en hvit farge. I likhet med øvrige farger finnes det et hav av fargetoner i fargen de fleste av oss oppfatter som hvit. De små nyanseforskjellene med gule, grålige, rødlige og grønnlige fargetoner kan gi store utslag når de settes sammen med andre hvitnyanser eller kulørte farger. Et fargekart kan hjelpe deg med hvilke hvittoner som anbefales til andre hvittoner og andre kulørte farger

Tenk helhet

Ha en god plan for fargesetting av alle rom selvom du kanskje maler et og et rom om gangen. For en harmonisk helhet bør farger i tilstøtende rom passe sammen og komplementere hverandre.

Smarte triks

Med inspirasjonsbilder og fargekart har du en god start. Men med et par smarte triks kan du være enda sikrere på at du får et godt resultat du kan leve lenge med.

Lag en collage

Samle alle detaljer av interiøret og tekstiler som skal beholdes. Gulvprøve, tekstilprøver fra møbler og finn fargekoder på interiør som lister, tak, kjøkkeninnredning. Samler du alt i en collage er det enklere å se hvilke fargenyanser som vil pryde veggen best.

Prøvemale

For absolutt trygt fargevalg vil vi alltid anbefale å teste fargen i sitt riktige element. Du kan enten gjøre et prøvestrøk på veggen som skal males eller male et lerret, eller bruke en stor fargeprøve. En fargeprøve eller lerret kan enkelt flyttes rundt for å se hvordan statiske lyspunkter, dagslys, kveldslys og øvrig interiør spiller på lag med fargen.

Sammen finner vi riktig farge

Er du usikker på hvilke farger du skal velge? Vi har sertifiserte fargerådgivere i alle våre butikker som gledelig hjelper deg med å finne riktige farger til ditt hjem – helt gratis!

Les mer om tjenesten →