Male inne | Interiørmaling og malerverktøy

Unngå kø og ventetid. Velg farge, og bestill ferdigblandet maling på nett – og hent i én av våre butikker.

Prøv vår malingsvelger

Oppdag Jotuns fargekart

Finn din nye favoritt

Jotuns nyeste fargekart består av 21 spennende farger som er valgt for sin positivitet, ærlighet og allsidighet. Bli inspirert av fargekartet for 2023 Stories.

Tre ulike kolleksjoner

Jotuns fargekart Stories presenteres i tre fargefortellinger som inspirerer til vakre fargekombinasjoner. Men la ikke palettene begrense deg i dine fargevalg. Hjemmene våre, som livet, er hva vi gjør det til. Kombiner gjerne nye og eksisterende farger for å skape din trygge havn – ditt unike hjem.

Serene presence

For den som liker det minimalistiske og naturlige

Fargene er myke, milde og meditative, og skaper en avslappende atmosfære. Paletten passer til mange andre Lady-farger og mange ulike rom.

Naturally grounded

For den som liker å bringe naturen inn

Fargene i denne paletten er en ode til det jordnære livet. Dette er fargene for deg som ønsker å fremheve den rustikke livsstilen og gi interiøret en landlig fremtoning. Paletten passer til mange andre Lady-farger og mange ulike rom.

Curated Living

For deg som liker kombinasjon av tradisjon og moderne design

Dette er en fargepalett til deg som liker å kombinere nostalgi med nåtid. Her finner du blant annet dype rødtoner og dempede nøytraler. Denne paletten er det perfekte utgangspunktet for et kuratert interiør.

Viktige hensyn

Dette bør du tenke på når du velger farge

Det er mange faktorer som spiller inn i hvordan en farge oppfattes i et rom. Farge på gulv, tak, lister og øvrig interiør bringer ut fargenyanser i veggfargen. Hvor mye lys og hvor lyset kommer fra vil også utgjøre en forskjell på hvordan fargen fanges opp av øyet.

Jotun Lady 11175 Adventure og 11174 Curious Mind. Foto: Jotun AS

 

Hvit er mye mer enn bare hvit

«Hvit» er en av de mest brukte detaljfargene i norske hjem. Dører, karmer, lister og tak males som oftest i en hvit farge. I likhet med øvrige farger finnes det et hav av fargetoner i fargen de fleste av oss oppfatter som hvit. De små nyanseforskjellene med gule, grålige, rødlige og grønnlige fargetoner kan gi store utslag når de settes sammen med andre hvitnyanser eller kulørte farger. Et fargekart kan hjelpe deg med hvilke hvittoner som anbefales til andre hvittoner og andre kulørte farger

Tenk helhet

Ha en god plan for fargesetting av alle rom selvom du kanskje maler et og et rom om gangen. For en harmonisk helhet bør farger i tilstøtende rom passe sammen og komplementere hverandre.

Smarte triks

Med inspirasjonsbilder og fargekart har du en god start. Men med et par smarte triks kan du være enda sikrere på at du får et godt resultat du kan leve lenge med.

Lag en collage

Samle alle detaljer av interiøret og tekstiler som skal beholdes. Gulvprøve, tekstilprøver fra møbler og finn fargekoder på interiør som lister, tak, kjøkkeninnredning. Samler du alt i en collage er det enklere å se hvilke fargenyanser som vil pryde veggen best.

Prøvemale

For absolutt trygt fargevalg vil vi alltid anbefale å teste fargen i sitt riktige element. Du kan enten gjøre et prøvestrøk på veggen som skal males eller male et lerret, eller bruke en stor fargeprøve. En fargeprøve eller lerret kan enkelt flyttes rundt for å se hvordan statiske lyspunkter, dagslys, kveldslys og øvrig interiør spiller på lag med fargen.

Sammen finner vi den perfekte fargen

Er du usikker på hvilke farger du skal velge? Vi har sertifiserte fargerådgivere i alle våre butikker som gledelig hjelper deg med å finne riktige farger til ditt hjem – helt gratis!

Les mer om tjenesten →