Male inne | Interiørmaling og malerverktøy

Enten du skal kjøpe maling fra Jotun, sparkel eller malerull har vi det du trenger! Vi viser deg hvordan du skal male og gir deg råd om hvilken maling du trenger. Hos oss kan du enkelt velge farge og bestille ferdig blandet maling på nett– og hente i én av våre butikker. Trenger du hjelp til fargevalg? Snakk med en av våre fargerådgivere.

Prøv vår malingsvelger

Embrace - Bilde av stue med stort vindu og fargen embrace som er en en perfekt blanding av oransje og rosa. Her malt med LADY Pure Color.
Oppdag Jotuns fargekart

Finn din nye favoritt

Jotuns nyeste fargekart består av 28 nye farger og er designet for å mikses og matches. Bli inspirert av fargekartet for 2022 Together.

Tre ulike kolleksjoner

Jotuns fargekart Together presentert i tre ulike kolleksjoner: Fargene presenteres i tre fargefortellinger som inspirerer til vakre fargekombinasjoner. Men la ikke palettene begrense deg i dine fargevalg. Hjemmene våre, som livet, er hva vi gjør det til. Uansett hvilke farger vi velger, vil et vakkert og gjennomført hjem alltid være en lun og trygg havn. La deg inspirere→

Embrace

For den tradisjonelle og jordnære

Her finner du deilige, myke, naturlige farger som passer godt til deg som liker jordnære og varme farger. Fargene passer til mange andre Lady-farger, og mange ulike rom.

Playful

For den kreative og lekne

Denne fargepaletten er perfekt for deg som vil slippe kreativiteten løs med et lekent uttrykk. Her finner du blant annet friske turkise toner og flotte grønn- og gulfarger, og Jotuns egen vri på lavender.

Bilde av malt bord med blomstervase. Mal bordet: Den deilige ferskenrosa fargen på bordet, 2011 Antique Brass, er perfekt for både møbler og vegger. Her står den fint sammen med 12182 Gentle Whisper, en grålig beige. Her malt med LADY Pure Color. Foto: Jotun A/S
Cherish

For deg som liker dempede farger

Dette er behagelige farger som bringer en positiv og oppløftende atmosfære til hjemmet. Her finner du blant annet litt duse, sarte og rødlige rosa toner og dempede grønnfarger.

Viktige hensyn

Dette bør du tenke på når du velger farge

Det er mange faktorer som spiller inn i hvordan en farge oppfattes i et rom. Farge på gulv, tak, lister og øvrig interiør bringer ut fargenyanser i veggfargen. Hvor mye lys og hvor lyset kommer fra vil også utgjøre en forskjell på hvordan fargen fanges opp av øyet.

Jotun Lady 11175 Adventure og 11174 Curious Mind. Foto: Jotun AS

 

Hvit er mye mer enn bare hvit

«Hvit» er en av de mest brukte detaljfargene i norske hjem. Dører, karmer, lister og tak males som oftest i en hvit farge. I likhet med øvrige farger finnes det et hav av fargetoner i fargen de fleste av oss oppfatter som hvit. De små nyanseforskjellene med gule, grålige, rødlige og grønnlige fargetoner kan gi store utslag når de settes sammen med andre hvitnyanser eller kulørte farger. Et fargekart kan hjelpe deg med hvilke hvittoner som anbefales til andre hvittoner og andre kulørte farger

Tenk helhet

Ha en god plan for fargesetting av alle rom selvom du kanskje maler et og et rom om gangen. For en harmonisk helhet bør farger i tilstøtende rom passe sammen og komplementere hverandre.

Smarte triks

Med inspirasjonsbilder og fargekart har du en god start. Men med et par smarte triks kan du være enda sikrere på at du får et godt resultat du kan leve lenge med.

Lag en collage

Samle alle detaljer av interiøret og tekstiler som skal beholdes. Gulvprøve, tekstilprøver fra møbler og finn fargekoder på interiør som lister, tak, kjøkkeninnredning. Samler du alt i en collage er det enklere å se hvilke fargenyanser som vil pryde veggen best.

Prøvemale

For absolutt trygt fargevalg vil vi alltid anbefale å teste fargen i sitt riktige element. Du kan enten gjøre et prøvestrøk på veggen som skal males eller male et lerret, eller bruke en stor fargeprøve. En fargeprøve eller lerret kan enkelt flyttes rundt for å se hvordan statiske lyspunkter, dagslys, kveldslys og øvrig interiør spiller på lag med fargen.

Sammen finner vi den perfekte fargen

Er du usikker på hvilke farger du skal velge? Vi har sertifiserte fargerådgivere i alle våre butikker som gledelig hjelper deg med å finne riktige farger til ditt hjem – helt gratis!

Les mer om tjenesten →