For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Slik velger du riktige gryter og stekepanner

Gryter og stekepanner varierer i både pris og kvalitet, og det kan være vanskelig å velge blant alle produktene. En gryteguide fra ekspertene kan derfor hjelpe deg i jakten på de perfekte produktene.

Slik velger du riktige gryter og stekepanner
ALL STEEL: En fin hverdagsserie. Laget av rustfritt stål som er ekstremt slitesterk og lettstelt.

– Som en start pleier jeg å anbefale en stekepanne på 28 cm, en traktørpanne med litt høyere kant og en liten, medium og stor gryte, forteller regionsleder i Jernia, Christian Smestad.

Jernia fører blant annet et stort utvalg av gryter og stekepanner fra Fiskars, noe Smestad beskriver som svært allsidige produkter med god holdbarhet og kvalitet. Hard Face-serien til Fiskars blir ofte beskrevet som en slags hverdagshelt på kjøkkenet – en serie som dekker de viktigste behovene i matlagingen.

– Både stekepannene, grytene og kasserollene i denne serien har et ekstremt holdbart belegg som tåler daglig bruk av hele familien. Noen av modellene har også OptiHeat-teknologi, som gjør at produktene ikke overopphetes på induksjonstopper, forteller Smestad.

Ha gode gryter og kasseroller i hus. Hard Face-serien passer til alle

STARTSETT: Sørg for å ha et grunnleggende godt sett med gryter og kasseroller i hus. Hard Face-serien er et godt alternativ som passer for hele familien.

Prisvinnende funksjonelt design

Hvert år produserer Fiskars mellom 1,5 og 2 millioner kok og stek-produkter. Aller mest kjent er de for saksen med det oransje håndtaket, som har solgt over 1 milliard på verdensbasis siden første produksjon i 1967.

Fellesnevneren for produktene fra Fiskars er det funksjonelle designet. Produktene tåler godt bruk, uavhengig av hvor flink man er til å lage mat. Fiskars prisvinnende design gjør at produktene er lett å bruke, lett å rengjøre og ikke minst, lett å stable vekk. De slitesterke grytene, kasserollene og stekepannene er delt inn i serier tilpasset ulike behov – noe som gjør at alle kan finne noe som passer.

De populære partygrytene

En flott klassiker som passer ypperlig til melkeholdige matretter

PARTY PÅ KJØKKENET: Partygrytene er en gjenganger i norske husholdninger.

Tomas Johansen er Trade Marketing Specialist i Fiskars, og trekker frem Party-serien som en populær klassiker i norske hjem.

– De norske partygrytene har vært en viktig bidragsyter på det norske kjøkkenet i over 30 år. Kasserollene er lagd av tykt aluminium som fordeler varmen godt og forhindrer fastbrent mat. Derfor egner disse grytene seg spesielt godt til melkeholdige matretter, forteller Johansen.

Retter som omeletter, pannekaker, grøt, tykke sauser, supper og melkebaserte stapper og mos bør altså få godgjøre seg i kjeler og panner av aluminium.

Fiks biffen med Fiskars

All Steel-serien er flott stålserie fra Fiskars

EGNER SEG TIL KJØTT: En slitesterk stekepanne i stål gjør kjøttstekingen til en lek.

Skal du steke kjøtt, bør du bruke en stekepanne av stål. Her er All Steel-serien et godt alternativ.

– Stekepannen er meget slitesterk og lettstelt, og det kraftige keramiske belegget garanterer god stekevarme og bruning som gir bedre smak, forteller Johansen.

Med andre ord, er det kjøtt, fisk eller fugl på menyen, bør du velge en stålpanne som gir en høyere steketemperatur enn en aluminiumspanne.

LES OGSÅ: Unngå sløve og dårlige kniver

Stek med god samvittighet

I tillegg til et bredt utvalg produkter, er Fiskars opptatt av bærekraft i hele verdikjeden. Alt fra hvordan fabrikkene, der produktene produseres, varmes opp – til hvilke typer papp som brukes i emballasjen, og hvor mye produsenten gjenvinner.

– I dag består en stekepanne fra Fiskars av litt over 70% gjenvunnet materiale. Da kan du steke med god samvittighet, avslutter Johansen.

Gjenvinning er også viktig for Jernia. Vi har derfor innført en innbytteordning på stekepanner og gryter. Leverer du din gamle stekepanne eller gryte hos oss får du 20% rabatt på ny. Les mer om innbytteordningen her. 

Kok og stek til ethvert behov

Hvor mange gryter og kasseroller du kjøper, samt hvor mye penger du legger i hvert enkelt produkt, avhenger av din interesse for matlaging. En student kjøper sannsynligvis ikke like mange produkter som en etablert familie.

Se vårt store utvalg av kasseroller, kjeler og gryter og stekepanner, og finn de riktige produktene for ditt behov.

LES OGSÅ: Hva kan du sette i mikroen?

Fiskars gryter og stekepanner

Kjøkkenredskaper fra Fiskars