1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Skal det være en vaskevaffel?
Baking
Kjøkken

Skal det være en vaskevaffel?

Vafler kan nytes i mange former og vaffeljernet brukes på flere måter. Uansett- ender det alltid med rengjøring. Her får du våre tips til hvordan du kan rengjøre vaffeljernet.

Skal det være en vaskevaffel?

Vi elsker vafler! Og til tross for at den tradisjonelle vaffelen fortsatt er den mest populære er det flere og flere som lar seg inspirere av oppskrifter på grove og sunne vafler. Grove vafler er perfekt for å piffe opp frokostbordet, lunsjbordet eller matpakka. At det tradisjonelle vaffeljernet også kan brukes til å lage ostesmørbrød og sandwicher er kanskje ikke noe nytt, men horisonten kan også utvides til omeletter, røstipoteter i hjerteform eller til steking av fiskefileter.

Når det gjelder rengjøringen av vaffeljernet kan det, i de fleste tilfeller, være nok med en rask sveip med en fuktig klut. Dette bør helst skje når vaffeljernet fortsatt er varmt. Eventuelt kan en myk oppvaskbørste gjøre susen. Bruk oppvaskbørsten til å børste av rester av røre eller mat som sitter igjen. Andre ganger må vi gå mer grundig til verks.

Bruker du vaffeljernet til å lage ulike retter, kan det sette seg både smak og lukt som er vanskeligere å få bukt med. Den beste måten å rense vaffeljernet på da er å lage en såkalt vaskevaffel eller rensevaffel. En vaskevaffel inneholder salt som effektivt tiltrekker seg både smak og lukt på en skånsom og trygg måte, uten bruk av såpe eller kjemikalier.

Oppskrift på vaskevaffel

  • 1/2 dl vann
  • 1 dl hvetemel
  • 2 ss salt

Rør vann, hvetemel og saltet sammen til en røre. En vaskevaffel steker du på vanlig måte i vaffeljernet ditt. Saltet vil trekke til seg uønsket smak og lukt og rense vaffeljernet skånsomt. Pass på å tørke over i etterkant for å fjerne saltrester slik du forhindrer rustdannelser på vaffeljernet.

Vaskevaffelen smaker ikke spesielt godt, og den blir ikke bedre med verken syltetøy eller brunost. Kast vaskevaffelen rett i søpla når den har gjort jobben sin. Vi vil heller anbefale deg å prøve en annen vaffelfavoritt til enten frokost, lunsj eller dessert.