1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Rengjøring
  4. Hvordan vaske bad? Her er våre tips
Rengjøring

Hvordan vaske bad? Her er våre tips

Badet trenger jevnlig og grundig vask av hygieniske årsaker, men også på grunn av trivsel. Men, hvordan bør man egentlig vaske bad? Sjekk våre beste tips for rengjøringen.

Hvordan vaske bad? Her er våre tips

Vask av håndklær og tekstiler

Skift håndklær ofte, gjerne et par ganger i uka. Både kluter og håndklær er potensielle bakteriebomber som bør vaskes hyppig. Har du gardiner og dusjforheng? Gi også disse en runde i vaskemaskinen med jevne mellomrom.

Vask av bad

Helmaks med mikrofiber! Når du skal vaske bad bør du skylle alle overflater med varmt vann og vaske med mikrofiberklut eller Euroscrubby skrubbeduk, en frottéduk som enkelt fjerner skitt og smuss uten å ripe. På flekker bruker du spray og svamp – spray nedenfra og opp – la det virke i et par minutter og vask med svampen. Sørg for å skylle bort all såpen. Bruk rengjøringsspray beregnet på baderom som Plumbo sin bad- og dusjrens. Denne er super når du skal fjerne flekker og belegg på fliser, servant og toalett.

Er det mye skitt i overganger som hjørner, rundt blandebatteri og toalett etc. er det som regel bare én ting som gjelder – fram med skrubben! Bruk mye vann og en svamp med skrubb, eller en egnet børste.

Alle steder som berøres, som knotter og håndtak bør rengjøres nøye for å hindre at bakterier spres videre. På speilet vasker du med mikrofiberklut beregnet på glassflater – poler til slutt med en tørr mikrofiberklut.

Vask av fuger

Rengjøring av fliser er i utgangspunktet enkelt, men det har lett for å bli liggende igjen såperester i fugene. Sørg for å skylle godt for å få fjernet disse, så hindrer du at det samler seg hudrester og smuss. Vask med nøytralt eller svakt alkaliske rengjøringsmidler som Plumbo bad- og dusjrens, Ajax, Salmiakk, Jif, etc. Unngå midler med kraftige skuremidler. Disse kan gi en ru overflate der skitt fester seg lettere.

Selv om sure rengjøringsmidler generelt egner seg til vask av bad, skal de ikke benyttes dersom du har marmoroverflater, da de kan gjøre steinen porøs.

Vil du vaske bad hygienisk rent, helt uten kjemikalier, kan du bruke en dampvasker. Med Kärcher dampvasker kan du vaske alle flater – vask, dusj, vegger og gulv – svært effektivt.

Vask av toalett

Viktig! Skill kluter du benytter til rengjøring av toalett, og de du benytter til øvrig vask av badet. Toalettet bør rengjøres med engangskluter. Bruker du en vanlig klut skal den desinfiseres etter bruk. Begynn med områdene som er minst skitne – cisterne, lokk og sete.

OBS: Husk også å vaske nedtrekksknappen! Bruk sure vaskemidler beregnet på toalettrengjøring, fremfor produkter med klor.

Toalettbørsten skal KUN benyttes til å vaske nede i toalettskålen og desinfiseres med Klorin. Tørk til slutt over med papir eller mikrofiberklut (husk å desinfisere/vaske på 90 grader).

Ikke glem dette

Dersom du ikke bruker plastpose til avfallet i søppelbøtten, bør bøtten få en jevnlig vask med vann og Klorin. Sørg også for å rengjøre baderomssluk og avløp med jevne mellomrom. Fjern hårrester etc. slik at du hindrer tilstopping.

Tips: Bruk babyolje for å fjerne stygge skjolder på dusjkabinett/dusjvegger. Om speilet dugger lett, kan du påføre et lag med barberskum og vaske av på vanlig måte.