1. Hjem
 2. Inspirasjon
 3. Kjøkken
 4. Slik lager du sunn snacks til lørdagskosen
Kjøkken

Slik lager du sunn snacks til lørdagskosen

Fysen på noe godt du kan nyte med god samvittighet? Lag sunn snacks med rotfrukter.

Slik lager du sunn snacks til lørdagskosen

Sunn snacks er enkelt å lage. Og ikke bare smaker det godt, men det er også et bedre alternativ enn det du finner av snacks-alternativer i butikken. Lag til deg selv, eller server barna med god samvittighet.

Sunn snacks med rotfrukter

Uansett sesong er det god tilgang på sunne rotfrukter i butikken. Og hvilke rotfrukter du bruker kan selvfølgelig varieres etter egen smak. Her får du oppskrift og fremgangsmåte med våre favoritter.

Ingredienser

 • 2 stk gulrøtter
 • 2 små rødbeter
 • 1 liten søtpotet
 • 1 pastinakk
 • Olivenolje
 • Krydderurtesalt

Fremgangsmåte

 1. Sett stekeovnen på 200°C
 2. Vask rotfruktene godt
 3. Skjær rotfruktene i tynne skiver, ca 1,5 mm. Dette er enklest å få til med en mandolin.
 4. Putt skivene i en frysepose og tilsett god olivenolje, krydderurtesalt (og evt litt hvitløkspulver). Bland godt.
 5. Fordel rotfruktchipsene på to bakeplater med bakepapir og stek i ca 10-15 minutter. Chipsene må gjerne krølle seg før du tar de ut, men pass på at de ikke blir brent.

Uansett hvilke grønnsaker som er dine favoritter, anbefaler vi deg å bruke en mandolin til kuttejobben. En mandolin kutter ikke bare raskt, effektivt og trygt, men den vil også gi deg jevne, løvtynne skiver som gjør det enklere å oppnå et knasende resultat.En av våre favoritter er OXO V mandolin. Den er enkel i bruk og kan stilles inn i 4 tykkelser. Velg mellom 1,5 mm, 3 mm, 4,5 mm og 6mm, alt etter hva behovet er. I tillegg til skiver kan OXO V mandolin også brukes til å lage juliennestrimler, pommes frites og bølgede skiver, og gir mulighet for et mer spennende tilbehør til middag og grillmat. Det følger med en egen holder slik at fingrene dine er beskyttet til enhver tid.

En god og stødig mandolin gjør skjærejobben enklere, raskere og tryggere. Og med innstillinger for tykkelse og ulike skjæreplater blir mulighetene mange. Foto: Brix