- Hjem
- Inspirasjon
- Kjøkken
- Stavmikseren – kjøkkenets tryllestav
Stavmikseren – kjøkkenets tryllestav
En stavmikser kan brukes til utrolig mange oppgaver på kjøkkenet. Her lærer du å lage aioli på bare noen sekunder, en superenkel ”jukse-bearnaise” og en kjempegod ”nice-cream” av frosne bananer.
Ved å spille av videoen, godtar du YouTubes bruk av informasjonskapsler. Mer info.
Aioli
Ingredienser
- ½ fedd hvitløk
- 1 egg
- Sitronsaft fra ca 1/2 sitron
- 1 ts dijonsennep
- 2 dl nøytral olje (solsikkeolje)
Fremgangsmåte
- Tilsett ingrediensene oppi miksebegeret (Oljen til slutt)
- Vent til oljen har lagt seg øverst
- Sett stavmikseren oppi miksebegeret, vent et par sekunder, start stavmikseren og dra den sakte oppover
- Smak til med salt
Jukse-bernaise
Ingredienser
- ½ fedd hvitløk
- 1 egg
- Sitronsaft fra ca 1/2 sitron
- 1 ts dijonsennep
- 2 dl nøytral olje (solsikkeolje)
- Masse estragon
- Litt kjørvel
Fremgangsmåte
- Følg fremgangsmåten for aioli (Se over)
- Kutt forsiktig opp og tilsett estragon og kjørvel oppi aiolien.
- Bruk stavmikseren for å blande sammen
Nice-cream
Ingredienser
- 2 fryste bananer (i biter)
- Litt sukker
- Kakaopulver
- Litt melk
- 1 ts kanel
Fremgangsmåte
- Tilsett fryste bananbiter i miksebegeret
- Tilsett litt sukker, kakaopulver, litt melk og 1 ts kanel. Smak til med ingrediensene.
- Bruk stavmikseren for å blande sammen