1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Squashpasta med pesto – enkelt og greit med spiralizer
Kjøkken

Squashpasta med pesto – enkelt og greit med spiralizer

Grønnsakspasta er et sunt og godt alternativ til vanlig pasta. Med riktig kjøkkenredskap, som en håndholdt spiralizer, er den i tillegg utrolig rask og enkel å lage.

Squashpasta med pesto – enkelt og greit med spiralizer

Squashpasta krever ikke mye tid og smaker utrolig godt. Med en håndholdt spiralizer lager du raskt og enkelt den beste squashspaghettien, som du kan blande med hjemmelaget pesto og toppe med soltørkede tomater.

OXO SPIRALIZER: Gjør raskt om grønnsakene dine til sunn grønnsaksspaghetti.

Dette trenger du:

(Ca. fire porsjoner)

  • 3-4 mellomstore squash
  • Soltørkede tomater
  • 1 stor bunt frisk basilikum (1 til 2 potter)
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1-2 dl olivenolje
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 1-2 dl parmesan
  • Saften fra ½ sitron
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du:

  1. For at squashpastaen skal være varm når du serverer retten, er det lurest å begynne med pestoen.
  2. Ha basilikum, pinjekjerner, olivenolje, parmesan, hvitløksfedd og sitronsaft i en bolle og bruk stavmikseren til å blande det sammen. Eventuelt kan du kjøre alt i en blender. Smak til med litt salt og pepper.
  3. Kok opp vann med litt salt i. Mens du venter på at vannet skal koke, bruker du spiralizeren til å kutte opp all squashen i strimler. Legg squashpastaen i et dørslag eller en sil over gryten med det kokende vannet. Legg på et lokk og la squashen dampe i 2-3 minutter.
  4. Server squashpastaen blandet med den hjemmelagde pestoen og topp retten med soltørkede tomater, litt parmesan og noen basilikumblader.

Tips:

Du kan bruke Spiralizeren til andre grønnsaker også, som for eksempel gulrøtter og rødbeter.