Hopp til hovedinnhold

  1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Squashpasta med pesto – enkelt og greit med spiralizer
Kjøkken

Squashpasta med pesto – enkelt og greit med spiralizer

Grønnsakspasta er et sunt og godt alternativ til vanlig pasta. Med riktig kjøkkenredskap, som en håndholdt spiralizer, er den i tillegg utrolig rask og enkel å lage.

Squashpasta med pesto – enkelt og greit med spiralizer

Squashpasta krever ikke mye tid og smaker utrolig godt. Med en håndholdt spiralizer lager du raskt og enkelt den beste squash-spaghettien, som du kan blande med hjemmelaget pesto og toppe med soltørkede tomater.

OXO SPIRALIZER: Gjør raskt om grønnsakene dine til sunn grønnsaksspaghetti.

Dette trenger du:

(Ca. fire porsjoner)

  • 3-4 mellomstore squash
  • Soltørkede tomater
  • 1 stor bunt frisk basilikum (1 til 2 potter)
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1-2 dl olivenolje
  • 1-2 hvitløksfedd
  • 1-2 dl parmesan
  • Saften fra ½ sitron
  • Salt
  • Pepper

Slik gjør du:

  1. For at squashpastaen skal være varm når du serverer retten, er det lurest å begynne med pestoen.
  2. Ha basilikum, pinjekjerner, olivenolje, parmesan, hvitløksfedd og sitronsaft i en bolle og bruk stavmikseren til å blande det sammen. Eventuelt kan du kjøre alt i en blender. Smak til med litt salt og pepper.
  3. Kok opp vann med litt salt i. Mens du venter på at vannet skal koke, bruker du spiralizeren til å kutte opp all squashen i strimler. Legg squashpastaen i et dørslag eller en sil over gryten med det kokende vannet. Legg på et lokk og la squashen dampe i 2-3 minutter.
  4. Server squashpastaen blandet med den hjemmelagde pestoen og topp retten med soltørkede tomater, litt parmesan og noen basilikumblader.

Tips:

Du kan bruke Spiralizeren til andre grønnsaker også, som for eksempel gulrøtter og rødbeter.