- Hjem
- Inspirasjon
- Kjøkken
- Squashpasta med pesto – enkelt og greit med spiralizer
Squashpasta med pesto – enkelt og greit med spiralizer
Grønnsakspasta er et sunt og godt alternativ til vanlig pasta. Med riktig kjøkkenredskap, som en håndholdt spiralizer, er den i tillegg utrolig rask og enkel å lage.
Squashpasta krever ikke mye tid og smaker utrolig godt. Med en håndholdt spiralizer lager du raskt og enkelt den beste squash-spaghettien, som du kan blande med hjemmelaget pesto og toppe med soltørkede tomater.
OXO SPIRALIZER: Gjør raskt om grønnsakene dine til sunn grønnsaksspaghetti.
Dette trenger du:
(Ca. fire porsjoner)
- 3-4 mellomstore squash
- Soltørkede tomater
- 1 stor bunt frisk basilikum (1 til 2 potter)
- 2 ss pinjekjerner
- 1-2 dl olivenolje
- 1-2 hvitløksfedd
- 1-2 dl parmesan
- Saften fra ½ sitron
- Salt
- Pepper
Slik gjør du:
- For at squashpastaen skal være varm når du serverer retten, er det lurest å begynne med pestoen.
- Ha basilikum, pinjekjerner, olivenolje, parmesan, hvitløksfedd og sitronsaft i en bolle og bruk stavmikseren til å blande det sammen. Eventuelt kan du kjøre alt i en blender. Smak til med litt salt og pepper.
- Kok opp vann med litt salt i. Mens du venter på at vannet skal koke, bruker du spiralizeren til å kutte opp all squashen i strimler. Legg squashpastaen i et dørslag eller en sil over gryten med det kokende vannet. Legg på et lokk og la squashen dampe i 2-3 minutter.
- Server squashpastaen blandet med den hjemmelagde pestoen og topp retten med soltørkede tomater, litt parmesan og noen basilikumblader.
Tips:
Du kan bruke Spiralizeren til andre grønnsaker også, som for eksempel gulrøtter og rødbeter.