1. Hjem
 2. Inspirasjon
 3. Baking
 4. Nyt hjemmelagde tradisjonelle smultringer
Baking

Nyt hjemmelagde tradisjonelle smultringer

Å overraske familien med rykende ferske smultringer en kald vintersdag er aldri feil. Visste du at du enkelt kan lage det selv? Alt du trenger for å lage smultringer er riktig utstyr og en god smultring-oppskrift. Oppskriften får du her.

Nyt hjemmelagde tradisjonelle smultringer

Ferske smultringer har alltid vært en tradisjonsrik klassiker, og en favoritt blant både store og små. Mange forbinder kanskje smultringer med smultring-boden som tidvis dukker opp utenfor det lokale kjøpesenteret, eller på det faste gatehjørnet i byen. Særlig på vinterstid er rykende ferske smultringer ganske uslåelig. Du trenger imidlertid ikke alltid lete etter en bod for å få tak i ferske smultringer. Med en god smultring-oppskrift og en smultringutstikker kan du enkelt lage smultringer hjemme.

Gjør det selv med Aanonsen Smultringutstikker

Smultringutstikker er et tradisjonsrikt bakeredskap som du garantert vil få det mye gøy med. Med en moderne og kvalitetssikret smultringutstikker, vil du få et rykende flott resultat hver gang.

Aanonsen Smultringutstikker i rustfritt stål er spesialdesignet til å lage perfekte smultringer. Den er også enkel å rengjøre. Smultringutstikkeren former smultringene på en enkel og effektiv måte. Alt du trenger å gjøre er å helle røren i Smultringutstikkeren for deretter å “poppe” ut én etter en i den varme smultgryten som står på komfyren.

Smultring-oppskrift

Før du setter i gang med å forme smultringene i Aanonsen Smultringutstikker trenger du en god smultring-oppskrift. Med Karis smultring-oppskrift blir dette en smakfull opplevelse.

Ingredienser:

 • 6 egg
 • 450 g sukker
 • 4 dl melk
 • 4 dl kefir
 • 2,5 dl kremfløte
 • 3 teskjeer hjortetakksalt
 • 1 teskje natron
 • 4 teskjeer kardemomme
 • 1300 g hvetemel

Fremgangsmåte:

 1. Pisk egg og sukker til eggedosis
 2. Pisk kremfløte stivt
 3. Sikt sammen de tørre ingrediensene i en bolle
 4. Tilsett resten av ingrediensene og rør sammen
 5. Hell deler av den ferdige røren i Smultringutstikkeren

Når Smultringutstikkeren er fylt med røre holder du den over smultgryten og presser håndtaket ned, slik at en og en smultring slippes ned i gryten. Når du har nådd ønsket antall smultringer gjenstår det bare å la smultringene steke, mens du vender på de et par ganger med en smultringløfter.

Smultringene er ferdige når de har oppnådd ønsket farge. Til slutt gjenstår det bare å la de kjøle seg ned litt før servering!

Skal du bake til jul vil du også ha nytte av å lese om hvilke smarte redskaper til julebaksten.