1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Hus og hage
  4. Smart belysning gjør det enklere å velge riktig lys til riktig bruk
Hus og hage

Smart belysning gjør det enklere å velge riktig lys til riktig bruk

Gjør hverdagen litt enklere med smart belysning. Her lærer du alt du trenger å vite om smarte wifi-lyspærer.

Smart belysning gjør det enklere å velge riktig lys til riktig bruk

Foruten å gjøre betjening av lys enklere, vil du også kunne spare energi og strøm på å velge smart belysning til hjemmet ditt. Og sparer du strøm, sparer du samtidig miljø og strømregning. Om det virker interessant bør du lese videre.

Kom i gang med smart belysning

Syns du smart belysning virker avansert og komplisert? Da kan vi berolige deg om at det er det faktisk ikke. Dette er noe alle kan fikse, og nå skal vi fikse det sammen. Her får du en guide til hva du trenger og hvordan du kommer i gang.

Alt du trenger for å komme i gang er en trådløs router med internett tilgang og en smart-telefon, i tillegg til en utvalgt Ledvance Smart+ Wifi lyspære. Internett og smarttelefon er noe de fleste av oss allerede har på plass, så da gjenstår egentlig bare lyspærene.

Ledvance har et stort utvalg smart-pærer slik at du kan gi hjemmet ditt akkurat det lyset du trenger, akkurat når du ønsker det. Lyspærene er merket med Smart+, slik at du enkelt finner riktig pære til smart-systemet, både i butikk og i nettbutikk.

Riktig lys til enhver anledning er enkelt med smart belysning

Du har kanskje en favorittlampe du gjerne skulle dimmet? Eller et rom hvor du både jobber, men også slapper av i og dermed skulle hatt mulighet til å skifte mellom kaldt og varmt lys? Eller at du en gang i blant ønsker å dekorere ditt hjem med litt farger etter hvilken stemning du ønsker. Det fikser vi.

Dim uten dimmer

Velg akkurat hvor lys eller dunkel du ønsker belysningen via app eller fjernkontroll. Foto: Ledvance

Nå kan du dempe belysningen for koselig stemning eller dimme opp når du trenger mer lys, selv når du ikke har dimmer på veggen.

Dim uten dimmer

Koselig lys eller arbeidslys

Varme lystoner er best når du skal slappe av, mens kalde lystoner gir godt arbeidslys. Med smart belysning kan du tidsstyre ulike lyssettinger. Foto: Ledvance

Juster til et varmt og lunt lys når du skal slappe av, eller velg et hvitere arbeidslys om du skal lese eller jobbe.

Skift mellom varmt og kaldt lys

Skap et fargerikt hjem

Et fargerikt hjem kan gjøre underverker for humøret og gi deg påfyll med energi. Foto: Ledvance

Det er heller ingenting i veien for å sette litt ekstra farge på hverdagen, eller festen. Dropp discokula, lek deg fram med farger og finn din favoritt etter humør og lyst.

Sett farge på hjemmet

Smart belysning gir smarte muligheter

I appen kan du opprette egne grupper hvor du kan samle lyspærer. Du kan for eksempel samle alle lys i samme rom slik at du kan styre disse samlet.

Du kan også lage én eller flere lyssettinger for en pære eller opprettede grupper, slik at arbeidslyset, nattlyset eller «zen-lyset» ditt er ferdig satt opp og kan hentes med et enkelt tastetrykk.

I tillegg kan du justere lyset til din egen døgnrytme. Sett opp egne tidspunkter du ønsker at lyset skal gå på eller skrus av, eller skifte fra én lyssetting til en annen. Du kan rett og slett la lyset minne deg på at det nå er tid for natta, uten å måtte sjekke klokka.

Om du skulle ønske å styre lyset fra noe annet enn telefonen, kan du bruke fjernkontrollen Smart+ Wifi Remote Controll til både å dimme og å skru av og på lyset.

I tillegg til å bruke Ledvance Smart+ app kan lyset også styres med en fjernkontroll som er enkel i bruk- for alle. Foto: Ledvance

Styr lyset med fjernkontroll

Smart belysning er like enkelt og morsomt for alle aldre. Foto: Ledvance

Smart belysning ute

Smart-pærene kan monteres i de aller fleste typer lamper. Også lampene du har utendørs. Med andre ord kan du trygt bruke smart-pærene ute så lenge lampen den sitter i er er godkjent for utendørs bruk, og du har tilstrekkelig wifi signaler der lampen er.

Du kan også ha smart belysning utendørs så lenge du har en lampe som er godkjent for utendørsbruk, og så lenge lampen er innenfor wifi-rekkevidde. Foto: Ledvance

Så enkelt installerer du Ledvance smart belysning

  1. Last ned LEDVANCE WIFI app fra Google Play Store eller App Store.
  2. Åpne appen og skru lyspæren i lampen. Følg instruksjonene appen gir deg. Lyspæren vil blinke under tilkoblingen inntil forbindelsen er etablert.
  3. Velg rommet lampen er i, og appen er klar til bruk.

Slik bruker du appen

Du har mange muligheter med smart belysning og Ledvance Wifi app. I tillegg til å skru lyset på og av kan du også dempe belysningen. Velg et varmt lys som gir koselig stemning, eller juster til et hvitere arbeidslys når det er behov for det. Du kan også velge å sette farge i hjemmet og leke deg med fargespill.

Ulike lyssettinger kan lagres som favoritter slik at du enkelt kan skifte til dine lysfavoritter. Men kanskje enda smartere, både for deg og miljøet. er at du kan sette opp rutiner og automatiske hendelser på en enkel måte.

Hele huset kan styres via appen, og du kan ha inntil 200 produkter tilkoblet samtidig. Til og med når du ikke er hjemme.

I tillegg til en smart-telefon så kan du også styre fra wifi fjernkontroll eller en smart høytaler som f.eks Google Nest.

Gjør dine gamle lyspærer smarte

Har du en lampe med spesial-pære som ikke finnes i «smart-utgave» kan du med Ledvance Smart+ wifi plugg allikevel gjøre den smart. Sett wifi-pluggen i stikkontakten og deretter støpselet i wifi-pluggen.

Gjør det smart

Bruk appen eller fjernkontrollen til å skru av og på direkte, eller sett den på tidsstyring.

Ledvance Smart+ wifi-plugg kan gjøre flere enheter smarte. prøv den på vifter, varmeovner og juletrær. Foto: Ledvance

Wifi-pluggen kan også brukes til vifter, juletrær og lysestaker slik at du kan gjøre enda flere enheter smarte.