1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Verktøy
  4. Slik lager du din egen hylle
Verktøy

Slik lager du din egen hylle

Ole fra Eventyrlig oppussing er en mester på å finne frem gamle rester og materialer og lage noe fint og nytt ut av det. Enten du har rester igjen fra terrassebyggingen eller har funnet noe gammel trevirke kan det som regel brukes til noe. Her er hans beste tips for hvordan du kan snekre sammen din egen hylle av gamle materialer!

Slik lager du din egen hylle

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

Steg 1. Forberedelser

Finn frem gamle planker i den lengden du selv ønsker. Gamle planker som har fått litt preg av alderdom eller ser litt røffe ut gjør ingenting – det gir et unikt og rustikt utseende. Du vil også trenge målebånd, sag, hammer og noen spikere.

Steg 2. Planken som skal bli hylle

Her kan du velge selv hvor lang du ønsker at hyllen skal være. Ole har funnet en planke fra et gammelt bord som han ønsker å bruke. Men rester fra alle slags prosjekt kan brukes.

Steg 3. Støtter til hyllen

Her trengs to vinkler i 45 grader som du sager av en planke. Pass på at du sager slik at den siden som vil vende utover har en fin overflate. Mellom vinklene skal det også være en støtteplanke. Plasser vinklene med det mellomrommet du ønsker, mål dette mellomrommet og sag til en planke i denne lengden.

Steg 4. Sett sammen delene

Sett to spikere ned fra toppen av hylleoverflaten og ned i vinklene. Sett deretter ned spikere på baksiden og ned i støtteplanken hele veien bortover.

Og så enkelt er det! Fest på veggen med spikere eller skruer på støtteplanken og inn i veggen. Dersom du ikke hadde gamle, rustikke planker tilgjengelig kan også nyere planker brukes. Du kan for eksempel male hyllen din for å passe farger og interiør både innen- og utendørs.