1. Hjem
 2. Inspirasjon
 3. Rengjøring
 4. Slik får du husvasken unna på 30 minutter
Rengjøring

Slik får du husvasken unna på 30 minutter

Enten du venter gjester og trenger huset i stand i en fei, eller ønsker tips til raske, hygieniske tiltak. Her får du tipsene gjør husvasken ferdig på 30 minutter.

Slik får du husvasken unna på 30 minutter

Ved å spille av videoen, godtar du YouTube's bruk av informasjonskapsler. Mer info.

Rask husvask 101

Sett på favorittmusikk for dagen kjør opp volumet. Gla’toner fra høyttaleren gjør underverker for motivasjonen! Vi garanterer at dette kommer til å gå aldeles smertefritt for seg, men det har aldri vært galt med litt ekstra motivasjon for å gjøre jobben mer lystbetont.

Når motivasjonen er på plass er det bare å finne fram alt utstyr. Vaskemiddel, ulike kluter til rommene som trenger en vask og mopp til gulvet. Om du ønsker å ta vare på hendene kan vi anbefale å bruke vaskehansker. Såpe og vann tørker ut både hud og negler.

Vask badet først

Dette trenger du:

 • WC rens til toalettet
 • Rengjøringsspray spesielt egnet til de ulike overflatene på et bad.

Plumbo rengjøringsspray til bad

Slik gjør du:

 1. Tørk bort støv og hår med tørkepapir.
 2. Ha i WC-rens i toalettet og la det virke mens du vasker resten av badet.
 3. Spray kluten med rengjøringsmiddelet. Sprayer du rengjøringsspray rett i kluten unngår du nemlig å puste inn rengjøringsmiddelet.
 4. Bruk rengjøringssprayen på alle synlige overflater. Begynn ovenfra og ned du skal vaske. Dusjvegger, badekar, servant og kraner. Har du en gammel tannbørste liggende er den genial for å komme til rundt sluket. Bare husk å merke den slik at den ikke blir brukt til tannpuss igjen etter slukvasken. Bruk så lite vann som mulig for å unngå skjolder. TIPS: Brett kluten for alltid å vaske med en ren flate.
 5. Når du vasker toalettet er det en fin tommelfingerregel å vaske fra minst til mest skittent. Da kan du bruke samme klut. Til sist gir du toalettskålen en omgang med toalettbørsten. Et tips er å feste toalettbørste mellom toalett og toalettring når du er ferdig med å skylle børsten. Da får toalettbørsten rent av seg vannet. TIPS: Ha vaskemiddel i holderen til toalettbørsten for å hindre bakterievekst.

Fortsett med å vaske kjøkken

Dette trenger du:

Slik gjør du:

Plumbo Fettløser

 1. På overflater med rustfritt stål bør du bruke et vaskemiddel som er spesielt utviklet for nettopp dette. Da unngår du skjolder. Igjen sprayer du rengjøringsmiddelet direkte på kluten for å unngå å puste inn rengjøringsmiddelet. Tørk over alle overflater.
 2. Har du en keramisk koketopp anbefaler vi universalsprayen for et blankt resultat. Igjen er det best å bruke minst mulig vann for å unngå skjolder.
 3. Bruk fettløsende spray på kjøkkenet der det er nødvendig. La sprayen få virke i et par minutter og tørk av. Ta de verste flekkene til slutt. Sveip over kjøkkenbenk, og til slutt oppvaskkum og kran. Avslutt med stålglans på overflater av stål for et skinnende og vannavstøtende resultat.

Vask stua til slutt

Dette trenger du:

Plumbo Universalspray

Slik gjør du:

 1. Mopp først over gulvet med en tørr mopp. Finner du flekker underveis sprayer du fettløser direkte på flekken og vasker over.
 2. Avslutningsvis tørker du over alle øvrige synlige flater med en klut. Bruk Universalspray direkte på kluten og tørk i vei.

Da gjenstår kun å gi seg selv en velfortjent klapp på skulderen for vel gjennomført husvask, og nyte et rent hjem!

Rengjøringssprayene fra Plumbo er effektive mot smuss, men skånsomme mot miljøet.