1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Hus og hage
  4. Slik får du en grønn og frodig hage
Hus og hage

Slik får du en grønn og frodig hage

På sommeren tilbringer vi så mye tid som mulig ute. Enten du har en stor hage eller en mindre gressflekk, blir det ekstra hyggelig å tilbringe tid ute når man har grønn og frodig hage. Med disse enkle tipsene sørger du for at gresset er grønnere på din side av gjerdet!

Slik får du en grønn og frodig hage

Hold orden på uteplassen med en slangetrommel

For å rekke rundt i alle kriker og kroker av hagen må du gjerne ha metervis av hageslange. Men unngå å la den bli liggende og slenge. Med en slangetrommel på hjul eller en slangetrommel du kan feste på veggen får du enkelt kontroll på hageslangen og et ryddigere uterom. Og det aller enkleste- en slangetrommel med automatisk roll-up. Et kort rykk i hageslangen og den kveiler seg selv slik at du slipper å sveive. Se utvalget av slangetromler her.

La en vannspreder vanne for deg

Har man litt tid til overs kan det være omtrent terapeutisk å pusle rundt i hagen med vannslangen. Til dager man ikke har like god tid er en vannspreder perfekt som gartnerassistent. En vannspreder gir plenen en jevn tilførsel av vann. Med mange ulike modeller finner du den som dekker din hages behov, enten du har mye gress å vanne eller mindre. Finn en vannspreder som passer til din hage.

Tips! Vent gjerne til etter solnedgang med vanningen, da den sterke sommersola kan forårsake at vannet fordamper.

Smart vanning

Med en vanningscomputer gjør du hagen smart! Med enkel og intuitiv programmering kan du enkelt sette opp et vannings-program til hagen. Du kan reise bort, eller bare nyte fritiden hjemme med god samvittighet og få en grønn og frodig hage: Nesten uten å løfte en finger.

Velg riktig dusj

Velg et munnstykke til vannslangen som gjør vanningen lekende lett! Tilpass styrken på strålen etter hva slags planter du vanner. Velg en lettere dusj for ømfintlige blomster og en høyere vannstyrke for busker. Se vårt utvalg av strålemunnstykker her.

Husk! I spesielt tørre perioder trenger hagen din godt med vann for å holde seg grønn og frisk. En kort regndusj er ofte ikke nok for fukte jorda tilstrekkelig slik at plantene kan gro seg store og grønne. Alt du trenger av utstyr til vanning finner du her.