1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Slik får du din Moccamaster til å vare år etter år
Kjøkken

Slik får du din Moccamaster til å vare år etter år

Kaffetraktere fra Moccamaster er laget for å vare i årevis. Men med noen enkle grep kan øke levetiden ytterligere.

Slik får du din Moccamaster til å vare år etter år

Helt siden starten i 1969 har Moccamaster holdt fast på den samme forretningsideer: Å lage driftsikre kaffetraktere som trakter med samme høye presisjon og kvalitet hver gang – i år etter år.

Den filosofien lever selskapet fortsatt etter, blant annet ved at hver eneste kaffetrakter blir satt sammen for hånd av dyktige medarbeidere i Nederland. I en verden hvor mange av oss opplever at ting går i stykker etter bare få år og ikke kan repareres, er Moccamaster et unntak.

Jevnlig rengjøring gir bedre kaffe

Kaffetraktere fra Moccamaster er presisjonsinstrumenter, som alltid sørger for å trakte kaffen på ideell temperatur og med riktig lengde.

For å få fullt utbytte av denne kvaliteten i år etter år, er det viktig at du rengjør kaffetrakteren jevnlig. I alle kaffetraktere vil det etter hvert danne seg et belegg av kaffe og urenheter fra vannet. Dette belegget setter igjen dårlig smak på kaffen – uansett hvor riktig den ellers blir traktet.

Lager du en rutine på å rense kaffetrakteren, hver 14. dag hvis du bruker den daglig, holder den seg alltid ren. Bruk alltid et dedikert rensemiddel for kaffetraktere. Såpe, klor, bakepulver, eddik og syntetiske vaskemidler kan sette en bismak på kaffen, og bør derfor unngås.

I tillegg bør du selvfølgelig alltid være nøye med å skylle kaffekolben, og aldri helle vann i vannbeholderen fra noe som ikke er helt rent.

Kaffetrakteren tåler ikke frost

Har du kaffetrakter på hytta, i båten, eller et annet sted hvor temperaturen kan synke til under null om vinteren? Da bør du vinterlagre den på et frostsikkert sted. Kaffetraktere tåler nemlig ikke frost.

Uansett hvor lenge du setter den på hodet, er det nesten umulig å tømme ut alt vann fra de små rørene inni maskinen. Dette vannet vil igjen utvide seg hvis det fryser, og kan ødelegge din høyt elskede Moccamaster.

Alle deler kan byttes

Uhell kan skje den beste. Skulle du være uheldig å ødelegge en del, er reservedelene både enkle å skaffe og relativt rimelige. Og hvis kaffetrakteren trenger reparasjon, har selskapet egne verksteder som kan gi den nytt liv.

Det betyr at du slipper å kjøpe ny kaffetrakter bare fordi kaffekolben gikk i bakken med et smell. Det er bra for lommeboken din, og bra for miljøet.

Slik får du 10 års garanti

Moccamaster er den eneste i sin bransje som tilbyr 10 års garanti på alle modellene sine. Det er fordi kaffetrakterne er laget for å vare.

Den 10 års garantien forutsetter at du registrerer produktet på moccamaster.com/no. Det er kun traktere som er nyere enn 6 måneder og i privat husholdning, som kan registreres. Uregistrerte kaffetraktere fra Moccamaster har 5 års garanti.