1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Ta vare på
  4. Så enkelt kan du reparere briller
Ta vare på

Så enkelt kan du reparere briller

Opplever du at skruer løsner på brillene dine? At brillene er slarkete og ubehagelige å ha på? Fortvil ikke – det kan fikses!

Så enkelt kan du reparere briller

Det første innfallet når noe går i stykker er ofte at det må erstattes. Men det er ikke alltid tilfellet. Det meste som går i stykker kan ofte også fikses, noe som lønner seg både for lommeboka og miljøet. Å reparere briller krever litt fingerferdighet, men det er slett ikke komplisert. Alt du trenger er faktisk riktig lim.

Til presisjonsarbeid, som å reparere briller, anbefaler vi Locktite lynlim Precision. Limtuben er perfekt til presisjonsliming fordi den har en lengre dyse som gjør det enklere å påføre limet nøyaktig. I tillegg er limet transparent når det tørker, slik at limskjøtene blir usynlige. Det hjelper selvfølgelig også at den ekstra sterke formelen sørger for at skruen holder seg på plass lenge. Det skal være enkelt å ta vare på det du er glad i.

Superlim med presisjonsapplikator

Å reparere briller er ikke komplisert. Alt du trenger er lItt fingernemhet og riktig lim! Foto: Locktite

Å reparere briller trinn for trinn

  1. Sørg for at skruen og delen av brillene som skal limes sammen igjen er rene og helt tørre.
  2. Legg brillene på en plan flate. Klem forsiktig ut en dråpe lim i skruehullet.
  3. Bruk en liten skrutrekker til å plassere den løse skruen tilbake i hullet, og skru så langt du kan. Ikke bry deg om limet som tyter ut. Overflødig lim kan fjernes når det er tørt.
  4. Vent minst én time før du bruker brillene slik at limet herdes. Det er også en idé å la limet herde over natten om du har mulighet til det.
  5. Skrap forsiktig bort overflødig lim med en skarp kniv etter at det er tørt.. Det kan også tørkes av med acetonholdig neglelakkfjerner.
  6. Pass på at du setter hetten på limtuben umiddelbart for å unngå at det tørker. Oppbevar limet stående på et tørt og kjølig sted.

Tar du vare på det du er glad i, sparer du både penger og miljø.