1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Hus og hage
  4. Rutiner som gjør hverdagen smidigere
Hus og hage

Rutiner som gjør hverdagen smidigere

Hvordan man skal få hverdagen til å gå opp, er et mysterium for mange. Med noen grep kan morgenrushet bli mindre stressende, og ettermiddagsrutinene mer fleksible. Her er gode tips til hvordan du kan føle deg som en hverdagshelt.

Rutiner som gjør hverdagen smidigere

Smarte løsninger for morgenrushet

En god morgen starter kvelden i forveien. Vær god med deg selv, og gi kroppen nok søvn til å få energi til hele dagen. Klarer du også gjøre klar noen av morgenrutinene i forveien, kan du nyte morgningene bedre eller sove litt lengre.

Finn en fast plass til tingene

Om du ikke har det fra før, så kan det være lurt å ha faste plasser til ting du bruker mye i hverdagen. Her kan det være lurt med egne oppbevaringsbokser i skuffer og skap. Det gjør det også lettere å rydde bort det du ikke bruker så ofte.

Inkluder barna i rutinene

Hvis du har barn kan det være en god idé å involvere de i rutinene. Når barna får være med på planleggingen og komme med ideer blir det mye morsommere å være en del av.

Start med små steg som:

  • Sette sin egen vekkerklokke
  • Lag en familiekalender
  • La de bli med å lage matpakke på kvelden
  • Sjekke været for å planlegge klær til neste dag
  • Organisere tingene i oppbevaringsbokser

Visste du at…

Det tar ca. 21 dager å venne seg til en ny vane eller rutine? Det er fint å ha i mente hvis man skal implementere nye rutiner i heimen.

Spennende lunsj

Ordner du lunsj, matpakker og skolemat dagen i forveien, kan det spare deg for mye tid. Restemat passer utmerket som matpakke, og med matpakker med flere rom blir lunsjen mer spennende. Investerer du i en matboks med flere rom og kult design, blir det ekstra gøy å ta frem matpakka for store og små.

Middagstid

Enklere tilgang til hjemmet

Det er ikke lett å holde styr på nøkler og det kan fort skape stress. Med en nøkkelboks eller elektronisk kodelås kan mye være gjort. Du slipper å lure på hvor nøkkelknippet sist ble plassert, om minstemann husket å ta med nøkler til skolen, eller lete febrilsk i veska mens du holder tunge matvarer.

Tips: Visste du at vi filer nøkler? Det tar bare 2-3 minutter og koster fra 89,50 for nøkkel til ytterdør. Les mer her, eller kom innom oss.

Lag en matplan

Hva er det til middag? Det er et spørsmål det ikke er lett å svare på når man står på butikken, sulten etter jobb eller skole. Det er både lønnsomt og smart å lage en liten plan for middagene. Du sparer også mye tid og tung bæring ved å bestille mat på nett i ro og mak.

Når du først skal lage mat, er det godt utstyr som gjelder for å få frem kokkegleden. Med skarpe kniver, gryter som gjør at unngår å svi maten og gode fjøler er viktig for å lykkes på kjøkkenet.

Wraps kan varieres nærmest i det uendelige, og er som regel en hit både for store og små mager. Her får du oppskrift på kyllingwraps som er både enkelt, sunt og veldig godt!

Spar på restene

Er det mat til overs er det ingen grunn til å kaste det. Det meste smaker godt, om ikke bedre, dagen derpå til lunsj eller middag. Med smarte oppbevaringsbokser sparer du plass i kjøleskapet, får enklere oversikt og bedre holdbarhet på maten.

Leggerutiner

Det er ikke bare barn som trenger gode leggerutiner. Dette gjelder også voksne. Det er viktig med riktig mengde søvn for å føle seg ovenpå. Det kan være altfor lett å se bare én episode til, gjøre litt ekstra jobb eller bli festet i mobilen på sengekanten.

Gjør du klar jobbveske eller pakker skolesekken kvelden før sparer du også tid, og tankekraft tidlig på morgenen.