1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Hus og hage
  4. Plaget av mygg?
Hus og hage

Plaget av mygg?

Er du plaget av mygg som ønsker selskap på varme sommerkvelder? Vi gir deg tipsene for å holde myggen unna og unngå myggstikk.

Plaget av mygg?

Når sommeren først er her er det deilig å kunne nyte late sommerdager og sommerkvelder ute. Dessverre trives også mygg like godt som oss på varme sommerkvelder og sommernetter. Få tips på hvordan du kan nyte sommerkvelden – uten å bli plaget av mygg.

Beskytt deg mot myggstikk – bruk effektive midler mot mygg

Mange sverger fortsatt til god gammeldags myggspiral. En myggspiral lukter lite og er et effektivt og rimelig alternativ til å holde myggen unna.

En myggjager er også et godt alternativ som holder myggen på enda tryggere avstand. Enten du er på tur, eller sitter på terrassen får du inntil 20 m² myggfri sone med en effektiv myggjager.

Unngå å bli plaget av mygg i sommer ved å holde myggen 20 meter unna.

Enkel i bruk er den også. Sett i en gasspatron, en luktepute og skru den på. Og i tillegg til å holde myggen unna, holder den også knott og andre stikkende insekter unna.

Bordmodell

⭐Kundeomtale:

Holder det den lover. Holder virkelig myggen unna.

Turmodell

Dekk til det du kan av hud når du er ute på tur samtidig med myggen. I tillegg kan du forsikre deg med en myggjager. Foto: Noragent AS

Hvordan klær kan gjøre deg mindre plaget av mygg

Å dekke til huden er et godt tiltak for å forhindre kløende myggstikk. Bruk klær som dekker armer, ben og føtter. Det er verdt å merke seg at mygg ofte tiltrekkes mørke farger. Kle deg derfor i lyse farger slik at du reduserer sannsynligheten for å bli oppdaget av myggen. Med tildekket hud og lyse plagg blir du langt mindre attraktiv for blodsugeren.

Bruk myggolje på udekket hud

På varme sommerkvelder er det likevel godt å sitte med lite klær. Bruker du myggolje på udekket hud kan du sitte trygt, også i kortbukse og t-skjorte.

Duften av myggfrihet

Myggen bruker luktesansen for å lukte seg fram til mennesker. De tiltrekkes ikke bare av karbondioksid fra pusten, men også lukt fra huden. Er du klam og svett på huden blir du derfor et enklere bytte.

Men det er også noen lukter myggen absolutt ikke liker. Lavendel, ringblomst, eukalyptus, rosmarin og sitrus er blant de luktene myggen liker minst. Plant derfor med omhu når du skal ha en velduftende hage eller terrasse, og samtidig ønsker å unngå plagsom mygg.

Med en velduftende hage eller terrasse kan du redusere risikoen for å bli plaget av mygg.

Installer myggnetting på soverommet

Myggen er mest aktiv i skumringen og om natten, og den har svært enkle arbeidsforhold når du sover. For å hindre at myggen kommer inn på soverommet ditt gjør en myggnetting foran vinduet susen. Frisk luft er digg når du sover, og myggnetting gir deg nettopp det – og et myggfritt soverom.

Utnytt myggens svakhet

Myggen er ikke den sterkeste flygeren. Med en vifte i rommet kan du derfor unngå å bli plaget av mygg mens du sover. Luftstrømmen fra viften vil gjøre det vanskelig for myggen å nærme seg deg.

LES OGSÅ: Slik forhindrer du flått-sommer