Klikk & Hent i over 140 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Muffinstopping: 3 varianter av samme base

Hverdagsimponer med saftige og smakfulle muffins med tre forskjellige muffinstopping som passer alle anledninger.

Muffinstopping: 3 varianter av samme base
Tre festlige muffins med tre ulike toppinger. Foto: Kokken og Konditoren

Saftige og smakfulle muffins er alltid en slager her i heimen. De passer til alle anledninger.

Skal du ha flere besøk eller selskaper på rad så kan det være lurt å lage en haug med muffins. Da slipper du å servere en halvspist kake til neste besøk eller å lage flere kaker.

Å både lage og pynte muffins er en topp aktivitet å ta med barna på.

Kokken og Konditoren har laget en lur grunnoppskrift på muffinstopping som du også kan tilsette enten sjokolade eller bringebær. Det gir tre veldig ulike, men fantastisk gode, toppinger fra samme base.
Det gjør det også litt lettere og raskere hvis du vil lage flere ulike muffins samtidig.

Sjekk ut videoen vi har laget for fremgangsmåte, gode tips og kyndig veiledning.

Muffins

Tid: 30-40 minutter

Porsjoner: 30 små muffins

Ingredienser

  • 2,5 dl sukker
  • 5 dl siktet hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 4 dl kulturmelk
  • 75 gr smeltet smør

Fremgangsmåte

Du trenger også til denne oppskriften: 1 stk cookie scooper, muffinsformer og muffins stekebrett

  1. Bland alt det tørre i en bolle.
  2. Rør inn det våte.
  3. Scoop røren i former.
  4. Stek på 200 grader i ca. 10-12 minutter og avkjøl på rist

Kremostkrem

Tid: 20 – 30 min

Porsjoner: 30 muffins

Ingredienser

  • 180 gr smør i terninger
  • 225 gr melis
  • 125 gr kremost naturell

Fremgangsmåte

  1. Rør alt smøret og halvparten av melisen sammen. Start på sakte hastighet og øk når det begynner å blande seg.
  2. Stopp maskinen og ha i resten av melisen, øk hastigheten etterhvert som det blander seg.
  3. Stopp maskinen og skrap ned massen fra sidene i bollen.
  4. Rør nå på rask hastighet til smørmiksen blir litt hvit i fargen.
  5. Tilsett kremosten og rør på rask hastighet.

Med dette har du en god kremostkrem som er veldig god som den er, men du kan også enten tilsette sjokolade eller bringebær.

Sjokoladekrem

  • 1 stk kremostkrem oppskrift
  • 100 gr smeltet mørk sjokolade
  • 1 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

  1. Smelt sjokoladen i et vannbad. Her er det perfekt å bruke en charlotteskål.
  2. Tilsett sjokoladen i kremostkremen. Start på sakte hastighet og øk når det begynner å blande seg.
  3. Stopp maskinen og tilsett maldonsalt.
  4. Rør nå på rask hastighet til sjokoladen og saltet har blandet seg sammen

Bringebærkrem

  • 1 stk kremostkrem oppskrift
  • 1/2 dl bringebærpuré uten frø.

Fremgangsmåte

  1. Lag bringebærpuré ved å presse bringebær gjennom en trådsikt til du har 1/2 dl bringebærpuré
  2. Tilsett bringebærpuré i kremostkremen. Start på sakte hastighet og øk når det begynner å blande seg.

Vil du lære deg hvordan dus sprøyter på muffinstopping på en enkel og grei måte, trykk her.

Saken er publisert på Plusstid.no