1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Baking
  4. Muffinsoppskrift og 3 uimotståelige muffinstoppinger med ostekrem
Baking

Muffinsoppskrift og 3 uimotståelige muffinstoppinger med ostekrem

Muffins passer alle anledninger. Få oppskrift på saftige muffins, og en ostekremtopping som kan enkelt kan varieres.

Muffinsoppskrift og 3 uimotståelige muffinstoppinger med ostekrem

Flere selskap på rappen? Eller bare glad i å ha god bakst på lur? Da er muffins genialt! Muffins holder seg godt i kjøleskapet over et par dager, men kan også fryses uten glasur. Lag derfor mange muffins når du først er i gang – og dekorer rett før servering.

Å bake og pynte muffins er også en gøyal aktivitet for barna å være med på.

Her får du en muffinsoppskrift på smakfulle og saftige muffins, og en grunnoppskrift på kremost muffinstopping.

Muffinstoppingen kan tilsettes enten sjokolade eller bringebær. Da får du tre veldig ulike, men fantastisk gode toppinger fra samme base.

Muffinsoppskrift

Tid: 30-40 minutter

Porsjoner: 30 små muffins

Ingredienser

  • 2,5 dl sukker
  • 5 dl siktet hvetemel
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 4 dl kulturmelk
  • 75 gram smeltet smør

Fremgangsmåte

  1. Bland alt det tørre i en bolle.
  2. Rør inn det våte.
  3. Scoop røren i former.
  4. Stek på 200 grader i ca. 10-12 minutter og avkjøl på rist

Smart bakeutstyr til muffins

Grunnoppskrift muffinstopping med ostekrem

Tid: 20 – 30 min

Porsjoner: 30 muffins

Ingredienser

  • 180 gram smør i terninger, romtemperert
  • 225 gram melis
  • 125 gram kremost naturell

Fremgangsmåte

  1. Rør alt smøret og halvparten av melisen sammen i en kjøkkenmaskin. Start på lav hastighet, og øk når det begynner å blande seg.
  2. Stopp kjøkkenmaskinen og ha i resten av melisen. Øk hastigheten etter hvert som det blander seg.
  3. Rør så på høy hastighet til smørmiksen blir litt hvit i fargen.
  4. Tilsett kremosten og rør på høy hastighet. Sørg for å skrape ned massen fra sidene underveis slik at det ikke ligger smør langs kanten, men at alt blander seg med kremosten.

Nå har du en ostekremtopping som er veldig god som den er. Men vil du ta den til en ny dimensjon kan du tilsette sjokolade eller bringebærpuré.

Sjokoladekrem muffinstopping

  • 1/3 av ostekremglasuren
  • 100 gram smeltet mørk sjokolade
  • 1 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

  1. Smelt sjokoladen i et vannbad. Her er det perfekt å bruke en liten skål i glass eller stål som leder varmen godt.
  2. Tilsett sjokoladen i ostekremen. Start på lav hastighet og øk når det begynner å blande seg.
  3. Stopp maskinen og tilsett maldonsalt.
  4. Rør så på høy hastighet til sjokoladen og saltet har blandet seg sammen.

Muffinstopping med bringebærsmak

  • 1/3 av kremost glasuren
  • 1/2 dl bringebærpuré uten frø.

Fremgangsmåte

  1. Lag bringebærpuré ved å presse bringebær gjennom en trådsikt til du har 1/2 dl bringebærpuré.
  2. Tilsett bringebærpuré i ostekremen. Start på lav hastighet og øk når det begynner å blande seg.

Nå har du digge muffins og flere muffinstoppinger å velge blant. Da er det bare å kose seg.

Vil du lære enkle teknikker for å sprøyte muffinstopping på muffins? Lær 3 sprøyteteknikker her