1. Hjem
 2. Inspirasjon
 3. Baking
 4. Få en ny matlagingsopplevelse med tradisjonell steketakke
Baking

Få en ny matlagingsopplevelse med tradisjonell steketakke

Er du glad i å bake, og har en forkjærlighet for tidløst kjøkkenutstyr? Nå har vi mormors steketakke i ny og forbedret modell. La stekepannen ligge og lek deg med å tilberede bakverk på en ny og klassisk måte.

Få en ny matlagingsopplevelse med tradisjonell steketakke

Den tradisjonelle steketakken har vært fast inventar i mange husholdninger gjennom tidene. Om du ikke har eid en selv har du har kanskje blitt servert hjemmelaget lefse på Norsk Folkemuseum eller kjøpt crêpes på et gatehjørne i Frankrike? Dette er tradisjonelle bakverk som gjør seg perfekt til steking på steketakke, også på ditt eget kjøkken.

Lag hjemmelagde pannekaker, lefser og crêpes på steketakke

Med en steketakke kan du tilberede en rekke smakfulle bakverk som garantert faller i smak enten til lunsj, middag eller dessert. Steketakken har uendelig med bruksområder, alt du trenger er noe å steke.

Eksempler på bakverk som gjør seg best stekt på steketakke er flatbrød, lefser, lomper, pitabrød, tortillas, nan brød, sveler og pannekaker. For ikke å glemme den franske favoritten: crêpes. Nedenfor finner du en god oppskrift på crêpes som du enkelt kan teste ut på din egen steketakke hjemme.

Oppskrift på crêpes

Ingredienser

 • 3 dl. hvetemel
 • ½ ts salt
 • 5 dl melk
 • 4 egg
 • Smør til steking

Fremgangsmåte

 1. Bland mel og salt
 2. Tilsett ca. halvparten av melken
 3. Rør til en tykk og klumpfri røre
 4. Tilsett resten av melken og visp inn eggene
 5. La røren svelle i en halvtime før du begynner stekingen

Bruk den tradisjonelle steketakken til å lage den franske favoritten crêpes. Crêpes med banan og nutella blir en søt nytelse.

Tilpass temperaturen etter hva du steker

Det er viktig at steketakken er god og gjennomvarm før du setter i gang. Det gjør du enkelt ved å stille inn regulatorknappen på «max» mens røren sveller. Når du kjenner at temperaturen begynner å bli riktig er det bare å sette i gang med stekingen. Avhengig av hva du steker kan du videre regulere varmen til du oppnår en gjennomgående riktig temperatur. Her er det bare å prøve seg frem!

Et godt tips når du steker crêpes er å steke så tynne crêpes som mulig. Bruk en øse og stryk røren utover steketakken med baksiden av øsa slik at røren legger seg utover i et jevnt lag. Med en flat og smal stekespade blir det enkelt å snu crêpen når den er klar.

Et annet tips er å tilføre pålegget på crêpen rett før den er klar, slik at det smelter. Nyt en varm crêpes med smeltet ost og tomat, eller en søtere versjon med nutella og banan.

Bon appétit!