Middagstips: Poteter til overs
Poteter er noe man typisk koker litt for mye av. Istedenfor å kaste restene kan du lage deilige middager med det som blir til overs. Potet er allsidig, godt og mettende! Med denne oppskriften kan du bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet og variere med det du selv måtte ønske.
Dette gjør du med maten som blir til overs
Poteter som er ferdigkokte kan oppbevares i kjøleskapet i lufttette bokser i 3 dager. De er perfekte til de fleste retter og kan både stekes, lages til mos eller varmes opp slik de er. Pytt i panne er en superenkel og rask middag du kan lage av omtrent hva som helst! Denne versjonen av pytt i panne er en «luksus» versjon med varer som rester av biff med rødbeter og stekt egg. Her kan du selvfølgelig være kreativ og bruke andre matvarer du har i kjøleskapet, feks gulrøtter, pepperot osv.
Vil redusere matsvinn
Espen Karlsen er leder i Jernia og er lidenskapelig opptatt av mat og miljø. Hvert år kaster vi nordmenn 41,5 kg med mat og ofte er dette helt fine varer som ikke er nødvendig å kaste. Sammen med mesterkokk Christian André Pettersen skal vi derfor vise dere enkle og smakfulle tips til hva du kan gjøre med maten som blir til overs!
Middagstips: Pytt i panne
Utstyr:
Ingredienser til 3 stk:
- 8 kokte poteter fra gårsdagen
- 1 løk, skrellet og kuttet i båter
- 400 gram rester fra frys av biffkjøtt
- Syltede rødbeter
- 4 egg
- Ruccola om ønskelig
- Salt og pepper
- Olje til steking
Fremgangsmåte:
- Kutt poteter i biter. Tips: Ikke kutt de for små, da de fort kan smuldre opp og bli til en røre.
- Kutt opp løk på langs, slik at det blir som små båter.
- Stek først biffbitene raskt i en sautépanne med olje med salt og pepper til de er gode og brune utenpå.
- Sett biff bitene til siden i en oppbevaringsboks.
- Stek poteter til de får litt skorpe på. Smakes til med salt og pepper.
- Tilsett løken og stek det i rundt 5 minutter.
- Stek egg i litt olje i en liten stekepanne med salt og pepper.
- Legg opp først potetene og løk på en tallerken. Deretter biff og rødbeter- og topp det med egget og gjerne litt ruccola.
Ingen vil tenke at dette er laget av mat som er til overs!