Middagstips: Poteter til overs
Koker du ofte for mange poteter? Istedenfor å kaste restene kan du lage deilige middager med det som blir til overs. Potet er allsidig, godt og mettende! Med denne oppskriften kan du bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet og variere med det du selv måtte ønske.

Dette gjør du med maten som blir til overs
Poteter som er ferdigkokte kan oppbevares i kjøleskapet i lufttette bokser i 3 dager. Bare pass på at de avkjøles til rom temperatur så raskt som mulig før du setter de i kjøleskapet. De er perfekte til de fleste retter og kan både stekes, lages til mos eller varmes opp slik de er. Pytt i panne er en superenkel og rask middag du kan lage av omtrent hva som helst! Denne versjonen av pytt i panne er en «luksus» versjon med varer som rester av biff med rødbeter og stekt egg. Her kan du selvfølgelig være kreativ og bruke andre matvarer du har i kjøleskapet.
Redusere matsvinn
Hvert år kaster vi nordmenn 41,5 kg med mat og ofte er dette helt fine varer som ikke er nødvendig å kaste. Her får du et enkelt og smakfullt tips til hva du kan gjøre med maten som blir til overs, slik at vi sammen kan redusere matsvinn.
Middagstips: Pytt i panne
Utstyr:
Ingredienser til 3 stk:
- 8 kokte poteter
- 1 løk, skrellet og kuttet i båter
- 400 gram biffkjøtt
- Syltede rødbeter
- 4 egg
- Ruccola (kan sløyfes)
- Salt og pepper
- Olje til steking
Fremgangsmåte:
- Kutt poteter i biter. Tips: Ikke kutt de for små, da de fort kan smuldre opp og bli til en røre.
- Kutt opp løk på langs, slik at det blir som små båter.
- Stek først biffbitene raskt i en sautépanne med olje med salt og pepper til de er gode og brune utenpå.
- Sett biffbitene til siden i en oppbevaringsboks.
- Stek poteter til de får litt skorpe på. Smakes til med salt og pepper.
- Tilsett løken og stek det i rundt 5 minutter.
- Stek egg i litt olje i en liten stekepanne med salt og pepper.
- Legg opp først potetene og løk på en tallerken. Deretter biff og rødbeter- og topp det med egget og gjerne litt ruccola.
Ingen vil tenke at dette er laget av mat som er til overs!