Klikk & Hent i over 130 butikker. Bestill hjemlevering eller med MyPack - betal med VIPPS, faktura eller betalingskort.
For å gi deg den beste handleopplevelsen bruker vi cookies i vår nettbutikk.
Les mer

Middagstips: Poteter til overs

Poteter er noe man typisk koker litt for mye av. Istedenfor å kaste restene kan du lage deilige middager med det som blir til overs. Potet er allsidig, godt og mettende! Med denne oppskriften kan du bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet og variere med det du selv måtte ønske.

Middagstips: Poteter til overs

Dette gjør du med maten som blir til overs

Poteter som er ferdigkokte kan oppbevares i kjøleskapet i lufttette bokser i 3 dager. De er perfekte til de fleste retter og kan både stekes, lages til mos eller varmes opp slik de er. Pytt i panne er en superenkel og rask middag du kan lage av omtrent hva som helst! Denne versjonen av pytt i panne er en «luksus» versjon med varer som rester av biff med rødbeter og stekt egg. Her kan du selvfølgelig være kreativ og bruke andre matvarer du har i kjøleskapet, feks gulrøtter, pepperot osv.

Vil redusere matsvinn

Espen Karlsen er leder i Jernia og er lidenskapelig opptatt av mat og miljø. Hvert år kaster vi nordmenn 41,5 kg med mat og ofte er dette helt fine varer som ikke er nødvendig å kaste. Sammen med mesterkokk Christian André Pettersen skal vi derfor vise dere enkle og smakfulle tips til hva du kan gjøre med maten som blir til overs!

 

Middagstips: Pytt i panne

Utstyr:

Ingredienser til 3 stk:

  • 8 kokte poteter fra gårsdagen
  • 1 løk, skrellet og kuttet i båter
  • 400 gram rester fra frys av biffkjøtt
  • Syltede rødbeter
  • 4 egg
  • Ruccola om ønskelig
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

Fremgangsmåte:

  1. Kutt poteter i biter. Tips! Ikke kutt de for små, da de fort kan smuldre opp og bli til en røre.
  2. Kutt opp løk på langs, slik at det blir som små båter.
  3. Stek først biff bitene raskt i en sautépanne med olje med salt og pepper til de er gode og brune utenpå.
  4. Sett biff bitene til siden i en oppbevaringsboks.
  5. Stek poteter til de får litt skorpe på. Smakes til med salt og pepper.
  6. Tilsett løken og stek det i rundt 5 minutter.
  7. Stek egg i litt olje i en liten stekepanne med salt og pepper.
  8. Legg opp først potetene og løk på en tallerken. Deretter biff og rødbetter- og topp det med egget og gjerne litt ruccola.

Ingen vil tenke at dette er laget av mat som er til overs!

Relaterte produkter

-36%
KOKKEKNIV G-2 20CM
699,- Før: 1099,-
-38%
SAUTÉPANNE CTX MED LOKK 3,7L 26CM
999,- Før: 1599,-
-33%
STEKEPANNE CTX 20CM
599,- Før: 899,-