1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Middagstips: Poteter til overs
Kjøkken

Middagstips: Poteter til overs

Koker du ofte for mange poteter? Istedenfor å kaste restene kan du lage deilige middager med det som blir til overs. Potet er allsidig, godt og mettende! Med denne oppskriften kan du bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet og variere med det du selv måtte ønske.

Middagstips: Poteter til overs

Dette gjør du med maten som blir til overs

Poteter som er ferdigkokte kan oppbevares i kjøleskapet i lufttette bokser i 3 dager. Bare pass på at de avkjøles til rom temperatur så raskt som mulig før du setter de i kjøleskapet. De er perfekte til de fleste retter og kan både stekes, lages til mos eller varmes opp slik de er. Pytt i panne er en superenkel og rask middag du kan lage av omtrent hva som helst! Denne versjonen av pytt i panne er en «luksus» versjon med varer som rester av biff med rødbeter og stekt egg. Her kan du selvfølgelig være kreativ og bruke andre matvarer du har i kjøleskapet.

Redusere matsvinn

Hvert år kaster vi nordmenn 41,5 kg med mat og ofte er dette helt fine varer som ikke er nødvendig å kaste. Her får du et enkelt og smakfullt tips til hva du kan gjøre med maten som blir til overs, slik at vi sammen kan redusere matsvinn.

Middagstips: Pytt i panne

Utstyr:

Ingredienser til 3 stk:

  • 8 kokte poteter
  • 1 løk, skrellet og kuttet i båter
  • 400 gram biffkjøtt
  • Syltede rødbeter
  • 4 egg
  • Ruccola (kan sløyfes)
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

Fremgangsmåte:

  1. Kutt poteter i biter. Tips: Ikke kutt de for små, da de fort kan smuldre opp og bli til en røre.
  2. Kutt opp løk på langs, slik at det blir som små båter.
  3. Stek først biffbitene raskt i en sautépanne med olje med salt og pepper til de er gode og brune utenpå.
  4. Sett biffbitene til siden i en oppbevaringsboks.
  5. Stek poteter til de får litt skorpe på. Smakes til med salt og pepper.
  6. Tilsett løken og stek det i rundt 5 minutter.
  7. Stek egg i litt olje i en liten stekepanne med salt og pepper.
  8. Legg opp først potetene og løk på en tallerken. Deretter biff og rødbeter- og topp det med egget og gjerne litt ruccola.

Ingen vil tenke at dette er laget av mat som er til overs!