- Hjem
- Inspirasjon
- Kjøkken
- Middagstips: Poteter til overs
Middagstips: Poteter til overs
Koker du ofte for mange poteter? Istedenfor å kaste restene kan du lage deilige middager med det som blir til overs.
Potet er allsidig, godt og mettende! Med denne oppskriften kan du bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet og variere med det du selv måtte ønske.
Trygg oppbevaring av poteter til overs
Poteter som er ferdigkokte kan oppbevares i kjøleskapet i lufttette bokser i 3 dager. Bare pass på at de avkjøles til romtemperatur så raskt som mulig før du setter de i kjøleskapet.
Redusere matsvinn
Hvert år kaster vi nordmenn 41,5 kg med mat og ofte er dette helt fine varer som ikke er nødvendig å kaste.
Poteter passer til de fleste retter og kan både stekes, moses eller varmes opp slik de er.
Pytt i panne er en superenkel og rask middag du kan lage av omtrent hva som helst! Denne versjonen av pytt i panne er en «luksus» versjon med rester av biff, rødbeter og stekt egg. Her kan du selvfølgelig være kreativ og bruke andre matvarer du har i kjøleskapet.
Pytt i panne
Et klassisk middagstips når du har poteter til overs
Ingredienser til 3 stk:
- 8 kokte poteter
- 1 løk, skrellet og kuttet i båter
- 400 gram biffkjøtt
- Syltede rødbeter
- 4 egg
- Ruccola (kan sløyfes)
- Salt og pepper
- Olje til steking
Fremgangsmåte:
- Kutt poteter i biter. Tips: Ikke kutt de for små, da de fort kan smuldre opp og bli til en røre.
- Kutt opp løk på langs, slik at det blir som små båter.
- Stek først biffbitene raskt i en sautépanne med olje med salt og pepper til de er gode og brune utenpå og sett de til side.
- Stek poteter til de får litt skorpe på. Smakes til med salt og pepper.
- Tilsett løken og stek det i rundt 5 minutter.
- Stek egg i litt olje i en liten stekepanne med salt og pepper.
- Legg opp først potetene og løk på en tallerken. Deretter biff og rødbeter, og topp det med egget og gjerne litt ruccola.
Ingen vil tenke at dette er laget av mat som er til overs!