1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Matpakke: Se våre sunne og gode tips
Kjøkken

Matpakke: Se våre sunne og gode tips

Matpakketips til deg som har en travel hverdag. Bruk det du har i kjøleskapet og lag deilig salat, sandwich eller noe annet godt med rester fra dagen før.

Matpakke: Se våre sunne og gode tips

Når du sitter på jobb, skole eller hvor enn du måtte være, er det alltid hyggelig å åpne en matpakke du faktisk har gledet deg til å spise. Enten om du lager det til deg selv, eller gleder noen andre med en matpakke som frister når det begynner å rumle i magen.

Slik lager du en digg matpakke med det du har til overs!

Hvert år kaster vi nordmenn 41,5 kg med mat, og ofte er dette helt fine varer som ikke er nødvendig å kaste.

Her er enkle basisoppskrifter du kan bruke for å unngå å kaste mat og lage en god og fristende matpakke. Alle oppskriftene kan lages på mange ulike måter – tilsett det du har tilgjengelig og liker.

Et tips for at råvarene skal holde seg friske løpet av dagen; legg et kjøleelement i matboksen.

Lag en sandwich med rester fra kjøleskapet

Sandwich kan lages på utallige mange måter! Man kan variere dressing, pålegg og grønnsaker etter det du liker og har tilgjengelig. For eksempel kan du bytte ut majones med pesto, agurk med tomater og roastbiff med skinke. Her er mulighetene uendelige!

Utstyr:

Ingredienser:

  • Majones
  • Urter (ta det du har)
  • Agurk
  • Brødskiver etter eget ønske
  • Salat
  • Roastbiff (kan også erstattes med skinke, servelat, salami – ta det du har!)

Fremgangsmåte:

  1. Bland majones med urtene. Tips! Lag gjerne en stor porsjon som du har lett tilgjengelig i kjøleskapet til andre retter eller senere lunsj.
  2. Kutt agurk i skiver.
  3. Skjær to gode skiver brød.
  4. Smør majonesblandingen på brødet, deretter agurk, salat og roastbiff.

Tips! Legg sandwichen på lokket til matboksen og plasser boksen over slik at sandwichen ikke faller fra hverandre når du skal ta den opp. Lokket er også utmerket som en tallerken!

Matpakke med vegetarisk lefserull

Ta det du har tilgjengelig av grønnsaker og rull det sammen til en deilig vegatarisk lefserull. For mer mettende alternativ kan du tilsette bønner eller linser etter eget ønske. Her er det kun kreativiteten som setter stopper. For et ikke vegetarisk alternativ kan du også bruke kylling, skinke, eller annet kjøtt du har i kjøleskapet.

Utstyr:

Ingredienser:

  • Lomper
  • Salat
  • Avokado
  • Philadelphia smørost (smak etter eget ønske)
  • Salt og pepper
  • Nøtter hvis ønskelig

Fremgangsmåte:

  1. Skjær avokadoen i to, skrap ut innholdet og blend det godt sammen med salt og pepper. Tips! For å kjøpe en perfekt moden avokado; legg et lite trykk på tommelen og kjenn at den buler litt inn. Du kan også kjenne på roten om den faller lett av, da er den perfekt moden.
  2. Legg lompene på et skjærebrett og smør på philadelphia og avokado.
  3. Rull lompene stramt.
  4. Legg de sammen med litt salat i matboksen og gjerne med litt nøtter ved siden av.

Couscous salat i matpakka

Couscous er litt som ris, pasta og potet – det er alltid litt igjen. Dette er en super base til en god og mettende salat. Her er det bare å ta det du har i kjøleskapet og blande sammen til en god, mettende og spennende salat på 1-2-3.

Utstyr:

Ingredienser:

  • Couscous
  • Pesto
  • Grønnsaker du har tilgjengelig
  • Nøtter etter eget ønske
  • Ost
  • Skinke
  • Salt og pepper
  • Olivenolje hvis ønskelig

Fremgangsmåte:

  1. Ta den ferdig kokte couscousen i en bolle og tilsett pesto.
  2. Tilsett grønnkål, nøtter, rødløk, ost i kuber, skinke, salt og pepper.
  3. Bland dette godt sammen.
  4. Legg den deilige «reste» salaten i en matboks og topp gjerne med litt olivenolje.