1. Hjem
  2. Inspirasjon
  3. Kjøkken
  4. Laksewrap med chilidressing
Kjøkken

Laksewrap med chilidressing

Grillet laks i wrap er enkelt og godt, og i denne oppskriften byr på en frisk ananas og paprikasalat som tilbehør til laksen.

Laksewrap med chilidressing

Til 4 personer

Ingredienser

  • 4 lomper
  • 4 stk 100 g laksefilet
  • 2 ss honning
  • 4 ss olivenolje
  • Litt saft fra sitron
  • 1/4 rødkål
  • 1 neve koriander
  • Revet skall og saft fra 1 appelsin
  • Salt og pepper

Ananas og paprikasalsa

  • 1/2 ananas
  • 1 spisspaprika
  • 2 ss olivenolje
  • 1 lime
  • Salt og pepper

Sriracha og rømmedressing

  • 2 ss Sriracha
  • 3 dl lettrømme

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen 2 ss honning, 2 ss olivenolje, litt saft fra sitron, salt og pepper.
  2. Pensle laksestykkene med honningmarinaden.
  3. Stek dem i pannen i 2-3 minutter på hver side.
  4. Bland Sriracha med rømme og smak til med pepper og salg. Sett den på kjøl. (Srirachadressing).
  5. Bland sammen finrevet appelsinskall, appelsinsaft og 2 ss olivenolje i en skål. Smak til med salt og pepper. (Appelsindressing).
  6. Skjær ananas og paprika i små terninger og bland det sammen med limesaft, olivenolje, salt og pepper. (Ananassalsa).
  7. Skjær rødkålen i tynne strimler.
  8. Legg laksen på lompene med srirachadressing, koriander, ananassalsa, rødkål.
  9. Dryss deretter finhakket koriander over og hell på appelsindressingen på toppen.

Velbekomme!

Prøv også: Grillet ananas til dessert.